Σε αυτό το τεύχος υποδεχόμαστε τη Ναταλία Γερμανού.
antivirus magazine cover 110
antivirus magazine εξώφυλλό Νο 110

Ως ένα άτομο που έχει καταφέρει να απομακρυνθεί από τα κακοποιητικά (τηλεοπτικά) στερεότυπα, χαράζοντας τον δικό του -γεμάτο με ενσυναίσθηση- δρόμο στον τομέα της παρουσίασης, η Ναταλία συζητά μαζί μας για όλα: την τηλεόραση, τους (ομοερωτικούς) στίχους της, καθώς και για την καθημερινότητά της κόντρα στην πατριαρχία.

Παράλληλα, προσκαλούμε ΛΟΑΤΚΙ+ ατομικότητες και συλλογικότητες να μοιραστούν μαζί μας τις σκέψεις τους (και τους φόβους τους), με αφορμή τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών.

Στις σελίδες μας θα βρείτε ένα αφιέρωμα για τα κουήρ βιβλία που πρέπει να διαβάσετε στις διακοπές σας (κι όχι μόνο).

Καλωσορίζουμε, τέλος, τον ηθοποιό, Γιώργο Παπαπαύλου, ως guest editor του τεύχους.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις γνωστές μας στήλες μόδας, πολιτισμού, υγείας κλπ.


Editorial 110

Δεν σας κρύβω πως ανήκω και εγώ στην κατηγορία των ανθρώπων που προβληματίζονται για τις διακοπές τους, την τελευταία στιγμή. Είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να συνυπολογίσεις, προκειμένου να καταλήξεις στο κατάλληλο μέρος (λεφτά, χρόνος, διάθεση, παρέα κ.α.), που κάνει όλη τη διαδικασία αρκετά αποτρεπτική – τουλάχιστον για μένα. Φέτος, μάλιστα, ανακάλυψα και μία ακόμη, αυτή της «ασφάλειας». Την ανακάλυψα, όταν άκουσα ένα γνωστό μου άτομο να λέει πως φέτος δε θα πάει στο παραλιακό χωριό του – που τόσο αγαπά- «εξ αιτίας των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων». Βλέπετε, στη συγκεκριμένη περιοχή αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν κάποια από τα φασιστικά κόμματα που μπήκαν στη βουλή, πράγμα που δημιούργησε στον γκέι φίλο μου έναν (ακόμη) φόβο. Τότε ήταν που χτύπησε και μένα: «Πρέπει να επιλέξω ένα μέρος όπου θα μπορώ να βρίσκομαι ελευθέρα με τον σύντροφό μου, χωρίς να φοβάμαι ότι κάποιος θα μου την πέσει». Ακόμα δεν το έχω βρει, για να είμαι ειλικρινής (είπαμε, είμαι της τελευταίας στιγμής). Αυτό που βρήκα, ωστόσο, ήταν ένα ακόμη προνόμιο που στερούμαστε εμείς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Αυτό του να μπορούμε να επιλέγουμε ξέγνοιαστα τις διακοπές μας. Θέλω πολύ να σας ευχηθώ καλές διακοπές. Και θα το κάνω. Να ξέρετε, πάντως, ότι όταν θα γράψω «καλές», θα εννοώ «ασφαλείς». Καλές διακοπές, λοιπόν!

Υ.Γ. Ένα ακόμη όνομα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ως κοινότητα είναι αυτό της Άννας!

Βασίλης Θανόπουλος