ΑΝΤΙVIRUS 108 – 20 χρόνια (κατα)γράφουμε ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορία

11/04/2023
Σε αυτό το τεύχος γιορτάζουμε τα 20 χρόνια κυκλοφορίας!

20 χρόνια

Λαμβάνοντας υπόψη την περιορισμένη (έως ανύπαρκτη) κάλυψη των θέσεων των ελληνικών πολιτικών κομμάτων αναφορικά με τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, πήραμε την απόφαση να απευθυνθούμε σε όλους (πλην ενός) τους πολιτικούς αρχηγούς αναζητώντας τις στρατηγικές εκείνες που δεσμεύονται να αναλάβουν υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ ισότητας.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, στην ιστορία της Ελλάδας, οι αρχηγοί των πολιτικών (κοινοβουλευτικών) κομμάτων μιλούν όλοι μαζί σε ένα ΛΟΑΤΚΙ+ μέσο με αποκλειστικό θέμα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. 

Στις σελίδες μας θα βρείτε και ένα μεγάλο αφιέρωμα για τα 20 χρόνια του περιοδικού μας καθώς και για τη σύγχρονη ιστορία της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις γνωστές μας στήλες μόδας, πολιτισμού, υγείας κλπ.

Editorial 108

Με αυτό το τεύχος κλείνουμε 20 χρόνια κυκλοφορίας… Κάτσε λίγο. Θα επανέλθουμε σ’ αυτό αργότερα. Σε αυτό το τεύχος φιλοξενούμε τις συνεντεύξεις όλων (πλην ενός) των πολιτικών αρχηγών. Όλες με αποκλειστικό θέμα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Προσέξτε! Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Και δεν το λέω ούτε για τα «ουάου» ούτε για τα «μπράβο». Το αναφέρω, ωστόσο, γιατί οποιαδήποτε κουβέντα σχετικά με τη στάση των ελληνικών κομμάτων σε σχέση με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, πρέπει να ξεκινά με αυτή τη -χρονικού χαρακτήρα- διαπίστωση. Στα τόσα χρόνια που η κοινότητα αυτή παλεύει για τα δικαιώματά της, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικοί αρχηγοί απαντούν προεκλογικά σε ένα μέσο της. Αφού το αναγνωρίσουμε αυτό, μπορούμε να περάσουμε στο «πώς» και «γιατί» απαντούν, χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα φίλτρα και βάζοντας στην κουβέντα όλες εκείνες τις χρήσιμες έννοιες (όπως pinkwashing, ψηφοθηρία κλπ.), προκειμένου να κάνουμε την προσωπική μας αξιολόγηση. Επανέρχομαι… Με αυτό το τεύχος κλείνουμε 20 χρόνια κυκλοφορίας. Δεν είναι και λίγα. Θέλουμε να το γιορτάσουμε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να σβήσουμε κάποια τούρτα όλα μαζί γι΄αυτό και θα κάνουμε κάτι άλλο. Τη στιγμή που ξεφυλλίζετε αυτό το τεύχος αφήστε μια μεγάλη ανάσα να βγει από μέσα σας. (Ξε)φυσήξτε και κάντε μια ευχή. Η ευχή δική σας. Μας αρκεί να γνωρίζετε ότι σε αυτές τις σελίδες είστε εσείς και είστε ασφαλείς. Χρόνια μας πολλά!

Βασίλης Θανόπουλος
Δες και αυτό!