Αντιφασιστικά μηνύματα σε Λευκό Πύργο και Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

05/10/2020
από
αντιφασιστικά μηνύματα, Λευκός Πύργος, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ο Λευκός Πύργος κι η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση έστειλαν αντιφασιστικά μηνύματα, με αφορμή τη δικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Αθήνα

Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση παίρνει θέση με αφορμή την επερχόμενη δικαστική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου. Με ένα σαφές μήνυμα φωταγώγησε την μπροστινή όψη του κτιρίου της το απόγευμα της Κυριακής (04/10/20).

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση στο Facebook μόνο με μία ημερομηνία. 07/10/2020, την ημέρα διεξαγωγής της δίκης.

https://www.facebook.com/Stegi.Onassis.Cultural.Centre/posts/4345459575524487

Λευκός Πύργος, Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχα, την ίδια μέρα, ο Λευκός Πύργος και το Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη φωταγωγήθηκαν με το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή» σε πρωτοβουλία της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Λευκός Πύργος, Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη, Ολύμπιον
Θεσσαλονίκη, Ολύμπιον, πηγή: alterthess

Η στέγη Ιδρύματος Ωνάση κι ο Λευκός Πυργος εκφράζουν την καταδίκη των ενεργειών της Χρυσής Αυγής λίγο πριν από την απόφαση της έδρας. Αυτά τα σαφή αντιφασιστικά μηνύματα δηλώνουν ακόμη ότι οι ίσες αποστάσεις ευνοούν τους θύτες.

Την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης υπάρχει κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 10:00, και συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα.

Συνυπογράφουσες ΛΟΑΤΚΙ+ συλλογικότητες καλούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα να δώσει δυναμικά το παρόν έξω από το δικαστήριο. Σημείο συνάντησης στο μετρό των Αμπελοκήπων στις 9:00 και περπατάμε μαζί με το συλλαλητήριο προς το Εφετείο.

#ΔενΕίναιΑθώοι #σιγάμηφοβηθώ 

https://avmag.gr/129855/oles-paroyses-ola-paronta-kai-oloi-parontes-stin-katadiki-tis-chrysis-aygis/?fbclid=IwAR2TmrKWbzITVMGrrU-7kfPKEj2K1h1udCiJkiGVyHS07rCcNuxTSkqcrUo
Δες και αυτό!