Η συγγραφέας και η υπερασπίστρια των θεωριών συνωμοσία της Covid, και πρώην συμβούλου του Προέδρου Bill Clinton, Naomi Wolf, έδειξε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει, για να ελέγξει τα μηνύματα κατά των εμβολιασμών. Αποφάσισε να ποστάρει ένα απόσπασμα από τον “δρ. John Sims” στο Twitter.

“Εάν ένα εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, τότε γιατί πρέπει να πιέσουμε τους ανθρώπους να το πάρουν;” αναρωτιέται -και καλά- ο “δρ. John Sims”, σύμφωνα με τη Wolf.

Εκτός αν δεν υπάρχει ο δρ. John Sims, και η εικόνα που μοιράστηκε η Wolf ήταν στην πραγματικότητα ενός πορνοστάρ από ταινία ενηλίκων, που ήταν ντυμένος γιατρός για τις ανάγκες μίας σκηνής.

Και εκτός και αν το όνομα του ηθοποιού είναι Steven Wolfe, το καλλιτεχνικό του είναι Johnny Sins, και είναι Αμερικανός ηθοποιός, πορνοστάρ, σκηνοθέτης, και YouTuber. Μάλιστα, είναι γνωστός για το ξυρισμένο κεφάλι του και τη μυϊκή του διάπλαση, ενώ συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις.

Ο δημοσιογράφος του Intercept, Ken Klippenstein, πήρε το credit για την αποκάλυψη της εξαπάτησης της Wolf.

Η Wolf διέγραψε γρήγορα την ανάρτησή της, αλλά όχι πριν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε βάρος της αξιοπιστίας της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Wolf δημοσιεύει ψεύτικα δεδομένα.

Τον Φεβρουάριο ισχυρίστηκε ότι άκουσε έναν υπάλληλο της Apple «να καυχέται για τη συμμετοχή του σε ένα μυστικό demo» όπου «είχαν μια νέα τεχνολογία για την παροχή εμβολίων με νανοσωματίδια, που σου επιτρέπουν να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο».

Το 2019, ο εκδότης Houghton Mifflin Harcourt ακύρωσε την αμερικανική έκδοση του βιβλίου της Wolf, “Outrages: Sex, Censorship and the Criminalization of Love”, αφού αποκαλύφθηκε ότι πολλές πληροφορίες ήταν εντελώς λάθος.