Αντιδράσεις προκάλεσε σχόλιο του R. Sunak για την ισότητα στον γάμο

18/07/2023
από
Ο Rishi Sunak δέχτηκε επίθεση επειδή υποστήριξε δημόσια την ισότητα στον γάμο – παρά το γεγονός ότι δεν την ψήφισε ποτέ.

Τη Δευτέρα (17 Ιουλίου), ο πρωθυπουργός έγραψε ένα μήνυμα υποστήριξης της ισότητας στον γάμο, δηλώνοντας ότι είναι περήφανος που οι Συντηρητικοί επέκτειναν τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια το 2013.

Το tweet κοινοποιήθηκε με αφορμή τη 10η επέτειο από την ψήφιση της νομοθεσίας στο κοινοβούλιο που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στην Αγγλία και την Ουαλία.

Ωστόσο, το ιστορικό των ψήφων του Sunak δείχνει ότι έχει γενικά καταψηφίσει νομοσχέδια που προωθούν την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν έχει ψηφίσει ποτέ υπέρ των ίσων δικαιωμάτων των ΛΟΤΚΙ+ ατόμων.

Το νομοσχέδιο για το γάμο εισήχθη στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 24 Ιανουαρίου 2013. Έγινε νόμος στις 17 Ιουλίου του ίδιου έτους.

Όμως, μια ματιά στο ιστορικό ψήφων του Sunak δείχνει ότι δεν έχει ψηφίσει ποτέ υπέρ της ισότητας στον γάμο.

Σε μια ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη Βόρεια Ιρλανδία το 2019 ο Sunak ήταν απών, υποστηρίζει η ανεξάρτητη φιλανθρωπική οργάνωση TheyWorkForYou.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να μοιραστούν αυτή τη λεπτομέρεια σε σχόλια στην ανάρτηση του Sunak στο Twitter.

Πολλοί υπογράμμισαν το ιστορικό ψηφοφορίας του TheyWorkForYou.

Ένας άλλος σχολίασε ότι, παρά την υποστήριξη του Sunak για τις αλλαγές στο νόμο που επέφερε το κόμμα, 136 συντηρητικοί, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να κατέχουν κυβερνητικές θέσεις, καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

«Έχετε θράσος, κύριε πρωθυπουργέ. Κατά τη γνώμη μου, είστε ο πιο αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ηγέτης εδώ και πολλά χρόνια. Οι ενέργειές σας από τότε που γίνατε πρωθυπουργός αποδεικνύουν την ομοφοβία και την τρανσφοβία σας», έγραφε ένα άλλο σχόλιο.

Ένα πρόσφατο βίντεο που διέρρευσε έδειχνε τον Sunak να κάνει χλευαστικά σχόλια για τις τρανς γυναίκες.

Ένα άλλο σχόλιο σημείωσε ότι «αυτά είναι απλώς λόγια» και ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα απαιτεί δράση.

Υπό τις κυβερνήσεις των Τόρις, το νομοσχέδιο για τη «θεραπεία μεταστροφής», το οποίο θα έθετε εκτός νόμου τις περισσότερες μορφές της πρακτικής, έχει καθυστερήσει για χρόνια. Οι βουλευτές έχουν επικρίνει την καθυστέρηση, με την (shadow) υπουργό γυναικών και ισότητας, Anneliese Dodds, να μιλάει και να λέει ότι έχουν περάσει 1.835 ημέρες από τότε που η κυβέρνηση υποσχέθηκε για πρώτη φορά να απαγορεύσει την πρακτική αυτή επί πρωθυπουργίας της Theresa May.

«Αυτό είναι περισσότερο από όσο χρειάζεται για να φτιάξεις ένα καλό νομοσχέδιο. Είναι περισσότερο από όσο χρειάστηκε για να χτιστεί το Empire State Building και το The Shard μαζί», δήλωσε ο βουλευτής των Εργατικών.

Εν τω μεταξύ, μια πολιτική που αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να αφαιρέσει τα τρανς παιδιά από τις οικογένειες τους.

Η καθοδήγηση της κυβερνητικής πολιτικής που διέρρευσε τον περασμένο μήνα υποδηλώνει ότι τα βρετανικά σχολεία θα απαγορεύεται να αφήνουν τους μαθητές να κάνουν κοινωνική φυλομετάβαση χωρίς την άδεια των γονέων ή του κηδεμόνα τους, κάνοντας τους οuting ουσιαστικά, και αυτή την εβδομάδα, η υπουργός Ισότητας Kemi Badenoch είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα αναγκάσει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν out τα τρανς παιδιά στους γονείς τους.
Δες και αυτό!