Σε μια στήλη συμβουλών στο Slate έγραψε μια bisexual γυναίκα, η οποία εκφράζει τους προβληματισμούς της για “το φετίχ μου” όπως λέει η ίδια, που αφορά την έλξη που νιώθει προς τους γκέι άντρες σε μια προσπάθεια να καταλάβει λίγο καλύτερα την εαυτή της.

“Αγαπητή Πώς το Κάνω,

Είμαι μια bisexual γυναίκα. Όταν ήμουν 11 ή 12, είχαμε πάει με την οικογένειά μου σε ένα θεματικό πάρκο. Όσο περιμέναμε σε μια ουρά, δύο άντρες μπροστά μας άρχισαν να φιλιούνται. Δεν ήταν κάτι το ακατάλληλο, και δεν είναι μεγάλο θέμα, γιατί κανένα άτομο από την οικογένειά μου δεν είναι ομοφοβικό. Τους παρακολουθούσα με την άκρη του ματιού μου για ένα λεπτό. Απ’ όσο θυμάμαι, είχα ερεθιστεί τόσο πολύ, όσο ποτέ. (Παραλίγο να πάω στο μπάνιο και να αυνανιστώ.)

Από τότε, το μεγαλύτερο πράγμα που με “ανάβει” είναι οι γκέι άντρες. Στην αρχή, τα έβγαζα πέρα και φτιαχνόμουν με να το κάνω σεξ με άντρες και γυναίκες, ενώ σκεφτόμουν αυτό. Όμως, τώρα πια, αυτό είναι αδύνατο. Πρέπει πάντα να σκέφτομαι δύο άντρες μαζί για να “φτάσω στον στόχο μου” . Και παρακολουθώ αποκλειστικά πορνό με άντρες, ενώ αυνανίζομαι. Έχω φτάσει στο σημείο, όπου προτιμώ να αυνανιστώ, από το να κάνω σεξ με κάποιον. Ακόμα κι όταν κάνω διεισδυτικό κολπικό σεξ, μου αρέσει να σκέφτομαι ότι με γαμάει ένας άντρας που έχει γαμήσει πριν έναν άλλον άντρα. (Σίγουρα δεν είμαι τρανς. Εκτός αυτού μου αρέσει που είμαι γυναίκα και δεν είχα ποτέ μου κάποια δυσφορία, ή επιθυμία για φυλομετάβαση).

Ψάχνω ακόμα και για διάφορα μέσα, στα οποία εμφανίζονται γκέι άντρες, όπως βιβλία, ταινίες και μουσική. Βέβαια, το κάνω κρυφά, επειδή δε θέλω να φανώ καμία περίεργη γι’ αυτό το φετίχ μου. Αισθάνομαι άσχημα που φετιχοποιώ τους γκέι άντρες. Και αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό. – Όσο και να προσπαθώ να κρατηθώ, τόσο πιο πολύ με ανάβει. Έχω βγει και με bisexual άντρες και έχω κάνει και τρίο με δύο άντρες. Όμως, οι bi άντρες είναι σπάνιοι στην περιοχή μου. Επιπλέον, δεν είναι όλοι ανοιχτοί για ομαδικό σεξ (κάτι το οποίο είναι κατανοητό), και είναι δύσκολο να το κανονίσεις, και για να είμαι ειλικρινής δεν τρελαίνομαι τόσο για τα τρίο.

Δεν έχω και την καλύτερη ιατρική ασφάλεια, και η θεραπεία είναι ακριβή. Προσπάθησα να δω μια πιο “sex-positive” θεραπεύτρια, η οποία ήταν πολύ “woke”. Ωστόσο, μετά από μια δακρύβρεχτη εξομολόγηση σχετικά με το φετίχ μου, με έκανε να νιώσω ντροπή. Μου είπε πως κάνω τη ζωή τους δυσκολότερη, και με αποκάλεσε ομοφοβική, ενώ εγώ καθόμουν εκεί και έκλαιγα. Οπότε, δεν μπορώ να φανταστώ την εαυτή μου να το λέει σε κάποιο άλλο άτομο αυτό. Επίσης, έχω διαγνωστεί με OCD, αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.

Υπάρχει κάποιος τρόπος για να απαλλαγώ από το φετίχ μου που είναι τόσο ενοχλητικό, έτσι ώστε να επιστρέψω πίσω στο να απολαμβάνω το σεξ;

-Gay Agenda”

Διαβάζοντας την απάντησή της ο Rich Juzwiak προσπάθησε να την καθησυχάσει. Άσκησε έντονη κριτική στην απαράδεκτη συμπεριφορά της θεραπεύτριας. Προσπάθησε να τη βοηθήσει να καταλάβει καλύτερα το φετίχ της.

“Αγαπητή Gay Agenda,

Τα τρομακτικά εισαγωγικά στη λέξη sex positive περιγράφουν ακριβώς τη θεραπεύτρια. Είναι τρομαχτικό ότι κάποιο άτομο, που συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο, έχει αφιερώσει φαινομενικά όλη του τη ζωή σε αυτή την υπηρεσία.

Δεν υπάρχει τίποτα το θετικό στο να κάνεις τους πελάτες σου να αισθάνονται ντροπή για τις επιθυμίες τους, ανεξάρτητα το πόσο αποκλίνουν από το γενικό σενάριο της πιο φιλο-κοινωνικής συμπεριφοράς, που ωθείται από υποτιθέμενα καλοπροαίρετους ανθρώπους. Οι επιθυμίες και οι φαντασιώσεις είναι για πολλά άτομα από εμάς, σε μεγάλο βαθμό, εκτός του δικού μας ελέγχου και στην ωμή και ακατέργαστη μορφή τους αβλαβής.

Όταν γίνονται προβλήματα είναι όταν εκδηλώνονται με έναν τρόπο που βλάπτει άλλα άτομα, όπως σε μια περίπτωση που κάποιο άτομο είναι αποφασισμένο να επιβάλει τις καταχρηστικές του φαντασιώσεις. Στο βασίλειο των σκέψεών σου και των φαντασιώσεών σου, το ενδιαφέρον σου για σεξ με γκέι άντρες είναι καλοήθες. Έχει μικρή πρακτική δυνατότητα να γίνει πραγματικότητα, και δεν επιδιώκεις να καταδιώξεις την πρακτική πιθανότητα, που έχει πιθανώς (π.χ. στο τρίο με δύο άντρες λες ότι είναι δύσκολο να το κανονίσεις και δε σε ενθουσιάζουν, σε κάποιο βαθμό).

Νομίζω ότι το κύριο πράγμα που πρέπει να προσέξεις, όταν έχεις ένα έντονο σεξουαλικό ενδιαφέρον (που πολλά άτομα αποκαλούν “τύπο”), είναι ότι μπορεί να εστιάζεις σε χαρακτηριστικά που σε εξιτάρουν (μεγάλο πέος, ξανθά μαλλιά), σε σημείο που να αγνοήσεις το άτομο το οποίο τα έχει. Με αυτόν τον τρόπο ένα φετίχ, που εστιάζει σε ένα χαρακτηριστικό μπορεί να κάνει δύσκολη τη ζωή του ατόμου.

Στη δική σου περίπτωση, επειδή δεν είσαι ένας γκέι άντρας, δεν κάνεις γκέι σεξ ως άντρας, σε σημείο που μπορείς να αντικειμενοποιήσεις την ανθρώπινη υπόσταση ενός ατόμου. Οι φαντασιώσεις σου δεν κάνουν δυσκολότερη τη ζωή κανενός εκτός από την δική σου εξ’ αιτίας της ταραχής που σου δημιουργούν. Και αν στην πραγματικότητα υποστηρίζεις το πορνό των γκέι αντρών και των σεξεργατών, όπως για παράδειγμα με το να έχεις κάνει εγγραφή στο κανάλι τους στο OnlyFans, τότε με τον δικό σου τρόπο κάνεις τη ζωή τους ευκολότερη. Απορρίπτω πλήρως την κριτική που δέχτηκες από τη θεραπεύτρια και σου προτείνω να βρεις μια καινούργια. Προσπάθησε ίσως να βρεις κάποιον γκέι άντρα! Αυτό μπορεί να ακουστεί τόσο εσύ.

Το να ξεφορτωθείς μια ανεπιθύμητη επιθυμία δεν είναι ό,τι πιο εύκολο και πιθανώς να μην αξίζει την προσπάθεια. Σε μια πιο παλιά στήλη ο κοινωνικός ψυχολόγος Justin Lehmiller μίλησε για μια μέθοδο στην οποία κάποιο άτομο μπορεί να ξεφορτωθεί ανεπιθύμητες σεξουαλικές επιθυμίες, η οποία περιλαμβάνει τον αυνανισμό ενός ατόμου μέχρι λίγο πριν την κορύφωση και την αλλαγή εικόνων και φαντασιώσεων σε πιο επιθυμητές λίγο όσο φτάνει το άτομο σε οργασμό. Ο Lehmiller περιέγραψε, ωστόσο, τον βαθμό επιτυχίας ‘μέτριο στην καλύτερη περίπτωση’.

Αν οι επιθυμίες σου δε σε ενοχλούν ή δεν παρεμβαίνουν στη σεξουαλική σου ζωή θα σου έλεγα να παραμείνεις στο άντρες-που-κάνουν-σεξ-με-άντρες (Είμαι κι εγώ φαν αυτού!). Αλλά φαίνεται ότι παρουσιάζει πρόβλημα στη διαπροσωπική σου οικειότητα. Δεν πιστεύω ότι το να φαντασιώνεσαι κατά τη διάρκεια του σεξ είναι κάτι κακό και μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμο στην ύπαρξη οργασμού, αλλά ιδανικά θα ήταν θετικό να μπορούσες να κάνεις σεξ που να συνδέεσαι περισσότερο με την/τον παρτενέρ σου. Δεν είναι πάντα εφικτό, το ξέρω, αλλά είναι κάτι που μπορείς να παλέψεις γι’ αυτό.

Μπορεί επίσης να είσαι ένα άτομο που απλά προτιμάει τον αυνανισμό από το σεξ. Δεν υπάρχει κάτι κακό με αυτό και είναι αρκετά σύνηθες. Το να αγκαλιάσεις αυτήν την πλευρά του εαυτού σου σίγουρα θα έκανε τα πράγματα λιγότερο κατάφορα, αλλά και πάλι, σε συμβουλεύω να αναζητήσεις έναν/μια θεραπευτή/τρια με περισσότερη κατανόηση. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις αυτήν την μία ή εκείνον τον έναν, ειδικά αν υπολογίσεις τους περιορισμούς της ασφάλειας υγείας, αλλά δεν είναι και απίθανο. Συνέχισε να προσπαθείς.”