Ανησυχία για τον νόμο σχετικά με την ταυτότητα φύλου στην Αγγλία

23/04/2020
από

Η κυβερνητική απάντηση στη διαβούλευση για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων στην Αγγλία θα κυκλοφορήσει έως το καλοκαίρι, αναφέρει η υπουργός.

Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, όταν η υπουργός ισότητας της κυβέρνησης Liz Truss δήλωσε ότι θέλει να προστατεύσει τα άτομα 18 ετών και κάτω από «μη αναστρέψιμες» αποφάσεις σχετικά με την ταυτότητα φύλου τους.

Το σχόλιο έγινε από την Liz Truss, καθώς ανακοίνωσε ότι η πολυαναμενόμενη απάντηση της κυβέρνησης σε διαβούλευση σχετικά με τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων, η οποία έκλεισε το 2018, θα εκδοθεί έως το καλοκαίρι.

Επιβεβαίωσε ότι η αναθεώρηση του Gender Recognition Act θα διατηρήσει την προστασία των χώρων ενός φύλου (single-sex spaces) στους οποίους θα έχουν πρόσβαση μόνο οι γυναίκες (σ.σ. εννοούσε μόνο cis γυναίκες άραγε;).

Όμως, προκάλεσε ανησυχία προσθέτοντας ότι ήθελε να διασφαλίσει ότι τα άτομα κάτω των 18 ετών «προστατεύονται από αποφάσεις που θα μπορούσαν να πάρουν που είναι μη αναστρέψιμες στο μέλλον» .

Η Truss δήλωσε στην Επιτροπή Γυναικών και Ισότητας της Βουλής των Κοινοτήτων «Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ενήλικες θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να ζουν τη ζωή τους, όπως το θεωρούν κατάλληλο, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό, όσο οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναπτύσσουν τις δυνατότητές τους στη λήψη αποφάσεων, να προστατευτούν από τη λήψη μη αναστρέψιμων αποφάσεων.” 

Η ομάδα δικαιωμάτων LGBT Stonewall ζήτησε συνάντηση με την υπουργό για να καθορίσει ποιες αποφάσεις είχε στο μυαλό της και να διασφαλίσει ότι τα νεαρά τρανς και non-binary άτομα θα συνεχίσουν να έχουν κατάλληλη υποστήριξη.
Δες και αυτό!