Η Brayla Stone, μια 17χρονη μαύρη τρανς κοπέλα από το Arkansas των Ηνωμένων Πολιτείων, βρέθηκε νεκρή στις 25 Ιουνίου, με τη υπόθεση να χαρακτηρίζεται ως δολοφονία.

Το αστυνομικό τμήμα του Sherwood ανταποκρίθηκε σε κλήσεις που έγιναν στις 2:55 μ.μ. σχετικά με ένα παρκαρισμένο όχημα στο Gap Creek Drive. Το αμάξι ήταν σταματημένο σε ένα μονοπάτι στη γειτονία του Sheerwood, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μέσα στο όχημα, οι αστυνόμοι βρήκαν το άψυχο σώμα της Stone. Σύγχυση έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση, λόγο των μπερδεμένων δηλώσεων της αστυνομίας όπως επίσης και των ειδησεογραφικών μέσων, τα οποία κάνουν deadname στην Stone. Η σύγχυση τροφοδοτήθηκε από άτομα που δημιούργησαν crowdfunding στη μνήμη της Stone, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε την στήριξη από την οικογένειά της σχετικά με τη φυλομετάβαση της, όπως επίσης και από έναν χρήστη στο Instagram, ο οποίος καυχιόταν και  ισχυρίζονταν ότι πληρώθηκε 5000$ για να δολοφονήσει την Stone, σύμφωνα με Planet Transgender.

Αρκετά screenshoot που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δείχνουν τον χρήστη με το όνομα “tapseason” να ισχυρίζεται ότι δολοφόνησε την Stone για 5000$. Το προφίλ έχει κατέβει αυτήν τη στιγμή από το twitter.

«Συγνώμη που έγινε με αυτόν τον τρόπο» , έγραψε ο χρήστης, «Κάποιος με πλήρωσε για να το κάνω αυτό…» 

«Δε θα έπρεπε να είναι μέσα σε αυτά τα γκέι σκ**α, θα ζούσε αυτήν τη στιγμή» .

Ο λογαριασμός μετά ανάρτησε μια φωτογραφία με μια στοίβα με εικοσάρικα με την σημείωση ότι ήταν πέντε χιλιάδες δολάρια.

Λίγο αργότερα ο λογαριασμός έσπευσε να δηλώσει αθώος σε ένα Instagram story γράφοντας ότι «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν» , «Το έκανα για τη δημοφιλία» ενώ δήλωσε ότι είναι 12 χρονών.

https://twitter.com/mayor_satire/status/1276954479565430786?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1276954479565430786%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pinknews.co.uk%2F2020%2F06%2F29%2Fbrayla-stone-arkansas-trans-teen-dead-misgender-deadname-suspected-murder-tapnseason%2F

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρήστες προτρέπουν τον κόσμο να μην ξεχάσουν την Brayla Stone και να “πουν το όνομά της” .