Αγγλία: Καλόγρια αποκάλυψε ότι έχει δώσει την ευλογία της σε ομόφυλο ζευγάρι

73
The Denver Post
Μια καλόγρια της Καθολικής Εκκλησίας της Αγγλίας, αποκάλυψε ότι έδωσε κρυφά την ευλογία της σε ένα ομόφυλο ζευγάρι 15 χρόνια πριν – χρόνια πριν μιλήσει για αυτό ο Πάπας. 

Η μοναχή Anna Koop έδωσε την ευλογία της στο ζευγάρι, το οποίο γνώριζε από το φιλικό της περιβάλλον, 15 χρόνια πριν, επειδή το ζευγάρι ήταν ερωτευμένο, και όπως λέει και εκείνη, «ο Ιησούς δεν είπε ότι η αγάπη περιορίζεται».

Η 85χρονη είπε στο CBS ότι ήξερε τις επιπτώσεις που μπορεί να βίωνε σε περίπτωση που το μάθαινε η Εκκλησία, αλλά το έκανε έτσι κι αλλιώς. «Έδωσε την ευλογία μου στην αγάπη τους».

Λίγο καιρό πριν, ο Πάπας είπε δημόσια ότι ίσως υπάρξει η δυνατότητα να δίνεται η ευλογία της Εκκλησίας και στα ομόφυλα ζευγάρια, και έτσι πολλές ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες τον επαίνεσαν.

Η μοναχή Anna Koop, η οποία έγινε καλόγρια τη δεκαετία του 1960 και έχει ζήσει κυρίως στο Ντένβερ (Ηνωμένο Βασίλειο), είπε ότι τα λόγια του Πάπα την έκαναν να νιώσει ότι έχει την υποστήριξη για αυτό που είχε κάνει πριν 15 χρόνια.

Είπε ότι η μυστική της ευλογία δεν είχε ποτέ καμιά συνέπεια, και ότι συνεχίζει να έχει επαφές με το συγκεκριμένο ζευγάρι. Είναι ακόμα μαζί και έχουν δύο παιδιά.

Η ίδια δεν έχει μετανιώσει για την πράξη της.

«Το έκανα μια φορά, και θα το ξαναέκανα», είπε.

Η Εκκλησία της Αγγλίας ωστόσο, δήλωσε ότι οι ευλογίες στα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα ξεκινήσουν στο σύντομο μέλλον. Όπως είπε η Επίσκοπος του Λονδίνου, είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει πριν το 2025.