Ανάπτυξη, περιβαλλοντική ηθική και προστασία των ζώων

05/10/2015

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, διοργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο επιστημονική εκδήλωση με θέμα Ανάπτυξη, περιβαλλοντική ηθική και προστασία των ζώων την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18.00.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚΕΠΕΚ) του Παντείου Πανεπιστημίου και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) πιστεύουν ότι τα ζώα που έχουν δικαιώματα και ότι ο άνθρωπος οφείλει να τα σέβεται και να τα προστατεύει. Έτσι, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου, διοργανώνουν επιστημονική εκδήλωση με θέμα Ανάπτυξη, περιβαλλοντική ηθική και προστασία των ζώων

Στην εκδήλωση ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γρηγόρης Τσάλτας, η νομικός και Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη και ο Ομ. Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεοδόσης Τάσιος θα μιλήσουν σχετικά και θα καταδείξουν με επιστημονικά επιχειρήματα την αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας περιβαλλοντικής ηθικής που θα σέβεται τη ζωή σε κάθε της μορφή.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη Χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου ενώ θα προβληθούν σκηνές από σχετικές κινηματογραφικές ταινίες. Παράλληλα στον χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθενται βιβλία με σχετικά θέματα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ του Παντείου Πανεπιστημίου (Νέο Κτίριο), Λεωφόρος Συγγρού 136.

PanteioEkdilosiAfisa3-620x455

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18.00

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
• Earthlings (αποσπάσματα από την ταινία)
Shaun Monson, σενάριο – σκηνοθεσία (2005), Joaquin Phoenix, αφήγηση

• Χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου
Χαρίκλεια Τσοκανή, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, οργάνωση – επιμέλεια
Ιωάννης Βρυζάκης, Μαέστρος, διεύθυνση χορωδίας

Ομιλίες

Βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία των ζώων
• Γρηγόρης Τσάλτας, Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου

Προστασία και δικαιώματα των ζώων. Ισχύον θεσμικό πλαίσιο
• Νατάσα Μπομπολάκη, Νομικός, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Μας ενδιαφέρουν οι κοινωνίες των ζώων;
• Θεοδόσης Τάσιος, Ομ. Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Συζήτηση – Παρεμβάσεις

Συντονίζει η Άννα Λυδάκη, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!