Ανακοίνωση από το Αρσάκειο για το άγριο bullying σε 15χρονο μαθητή

03/04/2023
από
Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο με αφορμή το άγριο περιστατικό μπούλινγκ το οποίο σημειώθηκε μέσα στο χώρο του ιδιωτικού σχολείου, με θύμα έναν 15χρονο μαθητή.

Όπως αναφέρεται από τη διεύθυνση του Αρσακείου, θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Το bullying στον 15χρονο
Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από άγριο περιστατικό μπούλινγκ σε αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου, που σημειώθηκε την Παρασκευή το πρωί (31/3).

Έξι μαθητές, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, ακινητοποίησαν αρχικά έναν 15χρονο συμμαθητή τους, και στη συνέχεια του πέρασαν πετονιά στο λαιμό και στο υπόλοιπο το σώμα του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν οι δράστες βγήκαν από την αίθουσα, ο 15χρονος έβγαλε την πετονιά από το λαιμό και το σώμα του, πήγε στο ιατρείο του σχολείου για τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποκάλυψε την επίθεση που δέχτηκε από τους έξι ανήλικους.

Όταν επέστρεψε σπίτι του στα Μεσόγεια, η μητέρα του είδε τις εκδορές στο λαιμό κι έτσι ο ανήλικος της αποκάλυψε τον «εφιάλτη» που έζησε.

Αμέσως οι γονείς του, το βράδυ της Παρασκευής, κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία και την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Ο 15χρονος περιέγραψε την επίθεση, κατονόμασε τους δράστες, ενώ κατέθεσε πως η ίδια ομάδα του έκανε μπούλινγκ και άλλες φορές.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στις οικίες τους, τρία αγόρια και ένα κορίτσι που συνελήφθησαν. Οι μαθητές, παραδέχτηκαν πως ήταν παρόντες στο περιστατικό και κατονόμασαν ως δράστες τους δύο συμμαθητές τους, που δεν συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα, τα τέσσερα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα. Ο 15χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε επιφανειακά τραύματα στο λαιμό του.

Από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για τους έξι ανήλικους, που κατηγορούνται για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, και παράνομη βία κατά συναυτουργία.»
Δες και αυτό!