Ανάγκασαν τη συμμαθήτριά τους να γλείψει την τουαλέτα του σχολείου

24/01/2020
από
Ανάγκασαν τη συμμαθήτριά τους να γλείψει την τουαλέτα του σχολείου
Ανάγκασαν τη συμμαθήτριά τους να γλείψει την τουαλέτα του σχολείου

Τρεις μαθητές δημοτικού σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη ανάγκασαν μία συμμαθήτριά τους να γλείψει την τουαλέτα, την περασμένη Πέμπτη (16/01/20), στις 15:00, κατά τη διάρκεια του ολοήμερου σχολικού προγράμματος.

Το περιστατικό μπούλινγκ έφεραν στο φως οι δημοσιογράφοι Στέφανος Δαμιανίδης και Αντώνης Οραήλογλου μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής τους  “Διπλός Ελληνικός” στον σταθμό Focus 103,6.

Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μίλησε στην εκπομπή:

“Ντρέπομαι ειλικρινά, όταν σε χώρο, που εποπτεύω, συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Όντως, μου καταγράφηκε και πήγα στο σχολείο, το περιστατικό έγινε στο ολοήμερο. Μου αναφέρθηκε, ότι στο διάλειμμα, κάποιοι μαθητές έπαιζαν ένα παιχνίδι, ο Θεός να το κάνει παιχνίδι, εν πάση περιπτώσει, παιδιά είναι, και για να εφαρμόσουν τους κανόνες, που έβαλαν στο παιχνίδι, πήγαν στις τουαλέτες. Ζήτησαν άδεια από τον εκπαιδευτικό του ολοήμερου. Όταν ζητήσουν άδεια και πάνε 2 ή 3 παιδιά μέσα στην τουαλέτα κι αν έγινε αυτό -μου καταγράφηκε, ότι πιθανότατα έγινε από μαρτυρίες, δεν το αρνούμαι εγώ-περιμένω να εξελιχθεί η διαδικασία για να διαπιστωθεί τί ακριβώς έχει γίνει. Δεν ήταν στον απόλυτο έλεγχο του δασκάλου, γιατί δεν έγινε στο χώρο του σχολείου, αλλά μέσα στην τουαλέτα. Επιλήφθηκε ο διευθυντής, κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες, κάλεσε τους μαθητές, κάλεσε τους γονείς. Όπως αναφέρθηκαν και εγγράφως, έγιναν και απόπειρες βιαιοπραγίας κατά εκπαιδευτικών, ενεπλάκη η αστυνομία, δικαστικοί αγώνες, που λένε, ότι θα ξεκινήσουν. (…) Είναι απαράδεκτα πράγματα. Το ποινικό δε θα το εξετάσω, αλλά στο παιδαγωγικό να ξέρετε, ότι δε θα μείνει τίποτα κάτω από το χαλί, όποιος έχει ευθύνες, θα τις υποστεί. Ήδη κινήθηκαν διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου, αλλά οποιοδήποτε πρόβλημα και να συμβαίνει, με συναίνεση λύνεται. Το κοριτσάκι έχει αλλάξει σχολείο, θα ζητήσω τη συναίνεση, γιατί η αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι ό,τι καλύτερο για να αντιμετωπίζεται ένα γεγονός. Άμεσα ξεκινούμε σχολές γονέων, πρέπει οι γονείς να ενημερώνονται.” 

Πρόκειται για δημοτικό σχολείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου έχει ήδη ξεκινήσει η διεξαγωγή έρευνας από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.
Δες και αυτό!