Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Athens Pride 2023 παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση Alone in a Crowd σε επιμέλεια της κριτικού τέχνης Andrea Gilbert.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η επιμελήτριά της, Andrea Gilbert: «Η έκθεση Alone in a Crowd διερευνά τη θέση του ατομικού σε σχέση με το κοινωνικό ως ολότητα. Δώδεκα καλλιτέχνες αναζητούν συναισθηματικές και σωματικές διασταυρώσεις του προσωπικού και του κοινωνικού, του ιδιωτικού και του δημόσιου, καθώς και εκφάνσεις του μέσα και του έξω – σε μια δαιδαλώδη, συχνά αφιλόξενη διαδρομή. Μέσα από την εξερεύνηση της συνθήκης της μοναχικότητας, της απομόνωσης και της αποξένωσης διαφαίνεται η ίδια η μοναχικότητα ως μη απαραίτητα οδυνηρή. Αντιθέτως, παρέχει έναν χώρο για ενδοσκόπηση, ανεξαρτησία, αυτοεπιβεβαίωση και, τελικά, ενδυνάμωση της μοναδικότητας».

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές για το κοινό και με ελεύθερη είσοδο ξεναγήσεις-συζητήσεις από την επιμελήτρια στις 30 Μαΐου και ώρα 18:00 και στις 20 Ιουνίου και ώρα 18:00. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο [email protected].

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:
Antonakis, Despina Christou, Alexandros Georgiou, Mark Hadjipateras, Alex Kat, Marilia Kolibiri, Andreas Lyberatos, Deanna Maganias, Alexandros Simopoulos, Angel Torticollis, Theo Vranas, Maria Zervos

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Πληροφορίες

Οργάνωση: Ελληνοαμερικανική Ένωση | Athens Pride 2023

Πρόγραμμα
Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00-20:00
Σάββατο: 10:00-14:00
Κυριακή: Κλειστά

Εισιτήρια
Είσοδος ελεύθερη

Τοποθεσία
Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας

Μασσαλίας 22, Αθήνα

Διάρκεια Έκθεσης:
25/5/2023 – 24/6/2023

Εγκαίνια: Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, 19:00