Η οργάνωση All Out, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει πολλές υπογραψές μέσω της ψηφιακής της αίτησης, καλεί τη διεθνή κοινότητα να δράσει διαφορετικά.

Προτείνει οι πολίτες να καλέσουν μαζικά το γραφείο του αρχηγού του κράτους, στην περίπτωση μας τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, και να ζητήσουν  από κάθε αρχηγό κράτους να παρέμβει κατά του ομοφοβικού σχεδίου νόμου.

Ἠδη πολλές οργανώσεις διεθνώς έχουν κινητοποιηθεί και πολλοί αρχηγοί κρατών έχουν καταδικάσει το ομοφοβικό σχέδιο νόμου. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δει στην Ελλάδα  επίσημη  καταδίκη του νομοσχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης ή αρχηγού πολιτικού κόμματος.

  Πληροφορίες στο http://www.allout.org/ugandacall

Το antivirus κάλεσε το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο μας είπε να μιλήσουμε με το Μέγαρο Μαξίμου και το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Επικοινωνήσαμε επίσης  με την Προεδρία της Δημοκρατίας και το διπλωματικό γραφείο ( σχόλιο : με το οποίο μας συνδέσαν ) ζητώντας αν η Ελλάδα θα κατακρίνει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι δεν γνωρίζουν το θέμα και δεν μπορεί να σχολιάσει η Προεδρία της Δημοκρατίας .Μας ενημέρωσαν επίσης ότι η Ελλάδα δε μπορεί να κάνει δήλωση και ότι αυτό είναι δουλειά της Ευρωπαικής Ένωσης, διότι η Προεδρία της Δημοκρατίας δε μπορεί να σχολιάζει ότι συμβαίνει και δεν την αφορά αν το έκανε αρχηγός άλλου κράτους.

Το antivirus ηρθε σε επαφή με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και περιμένουμε το σχόλιο τους. Έχουμε ζητήσει επίσης από πολιτικά κόμματα να μας ενημερώσουν για τις θέσεις τους στο θέμα.

Ο λόγος που το κάνουμε είναι γιατί η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να κατακρίνεται. Επιπλέον, η Ουγκάντα λαμβάνει χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαική Ένωση, μέλος της οποίας είναι η Ελλάδα, με χρήματα τα οποία προέρχονται από τη φορολογία όλων των πολιτών.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]