Αλέξης Χαρίτσης: «Πλήρη δικαιώματα σε όλους τους συμπολίτες μας»

12/01/2024
από
Σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επίλογο», ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε για τις ελλείψεις του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, που σκοπεύει να καταθέσει η κυβέρνηση.

Σχετικά με τη στάση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Εμείς ως Νέα Αριστερά έχουμε πάρει καθαρή θέση εξαρχής. Και επιτρέψτε μου να πω ότι έχουμε πιέσει και πολιτικά, όπως οφείλουμε να κάνουμε, προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ποια είναι αυτή; Αυτή είναι τα πλήρη δικαιώματα σε όλους τους συμπολίτες μας. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε απολύτως καθαροί όταν μιλάμε για ζητήματα κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων.

«Δεν χωρούν μικροκομματικά παιχνίδια ή υπολογισμοί, αν θέλετε, αριθμητικοί. Εδώ πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα με θεσμικότητα που επιβάλλει η σοβαρότητα τέτοιων ζητημάτων. Εμείς λοιπόν από την πρώτη στιγμή είπαμε πλήρη δικαιώματα σε όλους και θέλουμε να γίνει νόμος του κράτους ένα νομοσχέδιο το οποίο θα διασφαλίζει αυτά τα πλήρη δικαιώματα σε σχέση και με τα ομόφυλα ζευγάρια, σε σχέση και με το γάμο και σε σχέση με την τεκνοθεσία».

Ωστόσο, άσκησε κριτική στο σχέδιο νόμου που επιθυμεί να φέρει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, μιλώντας για «πολίτες δύο ταχυτήτων».

«Φαίνεται ότι η πρόταση την οποία θα φέρει η κυβέρνηση ή σκέφτεται να φέρει η κυβέρνηση, είναι ελλειμματική. Για παράδειγμα υπάρχει το ζήτημα της παρένθετης μητέρας το οποίο έχει θεσμοθετηθεί από το ελληνικό κράτος από το 2002, άρα εδώ δεν μπορούν να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων», ενώ επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός «ουσιαστικά έκλεισε το μάτι και προς την συντηρικότερη και δεξιότερη πτέρυγα του κόμματός του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Νέα Αριστερά θα καταθέσει και το δικό της σχέδιο νόμου με στόχο το τελικό νομοσχέδιο να είναι πλήρες ως προς τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών

Συγκεκριμένα είπε: «Θα υπερψηφίσουμε κάθε διάταξη η οποία κινείται στην κατεύθυνση παροχής πλήρων δικαιωμάτων στους συμπολίτες μας. Θα παλέψουμε για να καταλήξουμε σε εάν νομοθέτημα που θα είναι όσο πιο πλήρες γίνεται. Η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να είναι απολύτως σοβαρή στη θέση της».
Δες και αυτό!