Ακόμα ένας βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο

05/01/2024
από
Σε συνέντευξη που έδωσε στο Astra TV, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, δήλωσε ότι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν έχοντας τα πρότυπα της μητέρας και του πατέρα.

Η πλειοψηφία των μελών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που έχει τοποθετηθεί δημόσια για την ισότητα στον γάμο, έχει δηλώσει ότι διαφωνεί. Αυτήν τη φορά, ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, σε σχετική ερώτηση απάντησε:

«Μα νομίζω ότι έχει ειπωθεί ότι θα δοθεί η δυνατότητα της ψήφου κατά συνείδηση. Άλλωστε, με βάση το Σύνταγμα οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση. Εδώ έχουμε και πρωτοκλασάτους υπουργούς, οι οποίοι έχουν διαφωνήσει δημόσια με το νομοσχέδιο. Δεν νομίζω πως υπάρχει διάθεση από κανέναν να περιορίσει τη δυνατότητα έκφρασης του βουλευτή. Άλλωστε, το 77% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας διαφωνεί με αυτήν την πρωτοβουλία θεσμοθέτησης της τεκνοθεσίας. Στο DNA αυτής της παράταξης είναι η αγάπη για την πατρίδα, η υπεράσπιση του θεσμού της οικογένειας, ο σεβασμός στην Ορθόδοξη παράδοση. Να μην τα λησμονούμε αυτά».

«Έχω τοποθετηθεί ευθαρσώς από την πρώτη στιγμή και πιστεύω ότι αυτό οφείλει να κάνει κάθε εκπρόσωπος των πολιτών στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη, καθημερινά τα ΜΜΕ πανελλαδικής και όχι μόνο εμβέλειας θέτουν το ζήτημα και θα έλεγα, μάλιστα, σε βαθμό που ασκούν μια πίεση προς την κοινωνία. Ακούω ότι “η κοινωνία δεν είναι ώριμη” γιατί 70 % των ερωτηθέντων στις δημοσκοπήσεις απαντά ότι δεν συμφωνεί με την τεκνοθεσία. Το ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ αγγίζει το 80%. Και βλέπω κάποιους να “κουνούν το δάχτυλο” στην κοινωνία ότι είναι “ανώριμη κοινωνία” επειδή δεν συμφωνούν αυτοί με την άποψη της κοινωνίας. Η κοινωνία είναι καλή όταν μας εκλεγεί και δεν είναι καλή όταν έχει επιμέρους διαφωνίες σε κάποια ζητήματα;», είπε συμπληρώνοντας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο κλασσικό ομοφοβικό αφήγημα περί δικαιώματα των παιδιών, τα οποία υποτίθεται ότι πρέπει να έχουν έναν πατέρα και μια μητέρα, και όχι «γονέα Α και γονέα Β».

Συγκεκριμένα είπε: «Πιστεύω ότι και τα παιδιά έχουν δικαιώματα, διότι όλοι εστιάζουν στο δικαίωμα ομόφυλων να ζουν μαζί -το δικαίωμα αυτό το έχουν έτσι κι αλλιώς από το σύμφωνο συμβίωσης. Η συζήτηση περί γάμου ομοφύλων δεν είναι τίποτε άλλο παρά συζήτηση περί τεκνοθεσίας, εάν θα προβάλουμε ένα νέο πρότυπο οικογένειας στην ελληνική κοινωνία. Η άποψή μου είναι ότι και τα παιδιά έχουν δικαιώματα. Τα παιδιά τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να ερωτηθούν αν θέλουν να μεγαλώσουν με τέτοια πρότυπα: γονέα Α και γονέα Β. Εγώ πιστεύω πως έχουν δικαίωμα να μεγαλώσουν έχοντας καθαρά πρότυπα του πατέρα και της μητέρας. Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσουν πιο νηφάλιες προσεγγίσεις. Εύχομαι και προσεύχομαι για αυτό, όσοι εισηγούνται στο Μαξίμου αυτή την νομοθέτηση, να δούμε πιο ψύχραιμα την πραγματικότητα».

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη: 
Δες και αυτό!