Ελλάδα, 1977. Ένα σχέδιο νόμου ενώνει μια ομάδα από ομοφυλόφιλους και τρανς άτομα. Σε μια ιστορική εκδήλωση γεννιέται το πρώτο ελληνικό ΛΟΑΤΚΙ κίνημα. Μέχρι το 1990, το ΑΚΟΕ και το περιοδικό του, το Αμφί, θα επηρέαζαν τον τρόπο που η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, αλλά και τα ίδια τα άτομα τον εαυτό τους.

Το ντοκιμαντέρ του Σήφη Βαρδάκη, «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του…)», με σπάνιο αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις «από καρδιάς» από εμβληματικές προσωπικότητες του κινήματος (από τον Λουκά Θεοδωρακόπουλο μέχρι τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο και την Μπέτυ Βακαλίδου), την συγκινητική αφήγηση του Ιωάννη Ιώκο Κοτίδη, την υπέροχη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα, θα κάνει την πρεμιέρα του στο διαγωνιστικό τμήμα του 25ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος ο δημιουργός, μιλώντας στο Flix.gr και τον Μανώλη Κρανάκη ανέφερε: «Το ντοκιμαντέρ αυτό, κατά είναι μία έννοια ένα project ζωής… Από τις αρχές του 1990, θυμάμαι να συζητάω ότι θα ήθελα να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για το ΑΚΟΕ. Είχα μια πολύ βαθιά, συναισθηματική σύνδεση με το θέμα. Το 1985 είχα κατέβει πρώτη φορά τα σκαλάκια της Ζαλόγγου 6Α. Ημουν ένας ομοφυλόφιλος 19χρονος από την Κρήτη, που ερχόταν για πρώτη φορά σε επαφή με μια κοινότητα μέσα στην οποία ένιωθε ασφαλής. Ηταν για μένα – όπως και για όλους τους φίλους που γνώρισα εκεί – μια κομβική στιγμή στη ζωή μου. Εκεί έμαθα και την ηθική ανταμοιβή που φέρνει η αίσθηση της κοινωνικής προσφοράς. Η αίσθηση ότι συνεισφέρεις σε κάτι που πιστεύεις, σε κάτι που είναι σημαντικό για εσένα. Προς τα τέλη της δεκαετίας του 1990 έγραψα ένα σενάριο, μια coming-of-age ιστορία για το θέμα και το υπέβαλα στο ΕΚΚ. Το σενάριο δεν προχώρησε, όμως είχε σαν αποτέλεσμα να με πάρει τηλέφωνο ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος – ήταν πολύ φίλος με κάποιον από την επιτροπή και έμαθε πως είχα γράψει αυτό το σενάριο, βρήκε το τηλέφωνό μου και επικοινώνησε. Για πολλά χρόνια ήμασταν φίλοι με τον Λουκά. Και πολύ συχνά συζητούσαμε για την ιστορία του κινήματος και την δική του, προσωπική ιστορία. Είχα πει και σ’ εκείνον ότι κάποτε θα ήθελα να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για το θέμα…»