Άγρια ομοφοβική επίθεση από κουκουλοφόρους κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Φοιτητική Ένωση Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

0
823
Άγρια ομοφοβική επίθεση από κουκουλοφόρους πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Φοιτητική Ένωση Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Όπως καταγγέλει η Accept Kύπρου, οι τραμπούκοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, πήραν τον πυροσβεστήρα και άρχισαν να ψεκάζουν τον κόσμο και τους ομιλητές. Πέραν τούτου, κτύπησαν άτομα, επιτέθηκαν σε φοιτητές κι ομιλητές και πέταγαν αντικείμενα. Ταυτόχρονα, φώναζαν διάφορα ομοφοβικά συνθήματα μίσους κι έκαναν χειρονομίες. Στην αποχώρησή τους έσπαζαν και κατέστρεφαν ότι υπήρχε στο διάβα τους.

Η επίθεση προκάλεσε πανικό στους παρευρισκομένους, τόσο για το μένος της όσο και τον αριθμό των μασκοφόρων!

Η οργάνωση, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό και καλεί την Αστυνομία Κύπρου και την Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων-Cyprus Ombudsman να δώσουν ένα τέλος σ’ αυτό που βιώνουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα τον τελευταίο καιρό.

«Η σιωπηρή αποδοχή και αναλγησία της κοινωνίας στη ομοφοβική ρητορική μίσους που παρατηρείται από δημόσια και μη πρόσωπα, έχουν αποθρασύνει τον κάθε ανεγκέφαλο, που νιώθει πλέον ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς επιπτώσεις.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι, υποψήφιοι για την προεδρία βάσισαν την προεκλογική τους εναντίον μας, πολιτικά πρόσωπα μας χλευάζουν αδιάλειπτα στο προφίλ τους στο facebook, ενώ τα δημόσια ομοφοβικά σχόλια μίσους σε κάθε ΛΟΑΤΚΙ είδηση είναι πλέον ανεξέλεκτα. Κι όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς επιπτώσεις παρόλο που νόμοι υπάρχουν!

Η Accept και οι σύμμαχοί της θέλουν να δώσουν όσο πιο ξεκάθαρα το εξής μήνυμα σ’ όλους αυτούς που προσπαθούν να μας φοβήσουν: Δεν σας φοβόμαστε και δεν θα σιωπήσουμε!Τέτοιες θρασύδειλες πράξεις μίσους απλά αποδεικνύουν ότι η ομοφοβία στο νησί μας καλά βασιλεύει και ότι πρέπει να πράξουμε περισσότερα, με πιο πολλή τόλμη και πείσμα!

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην κατοχή μας έχουμε κι άλλα βίντεο, ενώ μάρτυρες του περιστατικού ίσως να μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση των μασκοφόρων».

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!