Αγαπημένος χαρακτήρας του «Bridgerton» είναι τελικά κουήρ

13/06/2024
από
Το δεύτερο μέρος της τρίτης σεζόν του «Bridgerton» ανταποκρίθηκε επιτέλους σε μια μακροχρόνια επιθυμία των θαυμαστών του και έκανε έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες και επισήμως ΛΟΑΤΚΙ+. Spoiler alert: πρόκειται για τον Μπένεντικτ Μπρίτζερτον.

Οι θαυμαστές της τεράστιας επιτυχίας του Netflix ζητούσαν εδώ και καιρό έστω ένα ψήγμα ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπησης, από τότε που η πρώτη σεζόν άφησε να εννοηθεί ότι ο Μπένεντικτ Μπρίτζερτον (Λουκ Τόμσον) είναι φίλος της Ντόροθι.

Στην πρώτη σεζόν, οι θαυμαστές παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τον Μπένεντικτ Μπρίτζερτον να φλερτάρει για λίγο με τον μοναδικό κουήρ χαρακτήρα της σειράς, τον Χένρι Γκράνβιλ (Τζούλιαν Όβεντεν). Ωστόσο, η σεζόν τελείωσε με τον Μπένεντικτ να κυνηγάει μια γυναίκα και η υποτιθέμενη ετεροφυλοφιλία του συνεχίστηκε στη δεύτερη σεζόν και στο μεγαλύτερο μέρος της τρίτης.

Ναι, ως επί το πλείστον. Στην τρίτη σεζόν του «Bridgerton» ο Μπένεντικτ βρήκε σταδιακά τον εαυτό του, τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως εραστής. Οι θαυμαστές εδώ και καιρό θεωρούσαν ότι αν υπήρχε ένας χαρακτήρας που θα μπορούσε να είναι κουήρ, αυτός ήταν ο Μπένεντικτ, και έτσι όταν τον είδαν να φλερτάρει με τη λαμπερή νέα άφιξη, τη Λαίδη Τίλεϊ Άρνολντ (Χάνα Νιου), αυτό αναμφίβολα δημιούργησε απογοήτευση και μορφασμούς.

Ωστόσο, προς το τέλος του δεύτερου μέρους της τρίτης σεζόν, η Λαίδη Άρνολντ συστήνει τον Μπένεντικτ στον πανέμορφο φίλο της, τον νεοφερμένο Πολ Σουάρεζ (Λούκας Αουρέλιο) – με τον οποίο φαίνεται ότι έχει πολυσυντροφική σχέση. Αμέσως, βλέπουμε τη σεξουαλική ένταση μεταξύ του Μπένεντικτ και του Πολ, και τελικά φαίνεται ότι οι θαυμαστές πρόκειται να γίνουν μάρτυρες του πρώτου κουήρ ρομάντζου της σειράς.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Λαίδη Άρνολντ θέλει και τον Μπένεντικτ και τον Πολ. Ουσιαστικά, θέλει οι τρεις τους…να γνωριστούν καλύτερα. Τελικά, ο Μπένεντικτ πείθεται και φιλιέται με τον Πολ.

Χωρίς να περάσει αρκετή ώρα, οι τρεις τους ξεκινούν ένα τρίο, σε μια γρήγορη κλιμάκωση. Σοβαρά πάντως, οι δημιουργοί της σειράς επεξεργάζονται την ιστορία για να διασφαλίσουν ότι οι θαυμαστές γνωρίζουν ότι αυτό είναι η κουήρ αφύπνιση του Μπένεντικτ. Δεν υπάρχει επιστροφή.

Το ξέρει και η δημιουργός Σόντα Ράιμς. «Αυτή τη σεζόν τον παρακολουθείτε να εξερευνά πτυχές του εαυτού του που δεν ήξερε καν ότι υπήρχαν», γράφει σε σημειώσεις που συνοδεύουν την κυκλοφορία του δεύτερου μισού της σεζόν. «Νομίζω επίσης ότι τον παρακολουθείτε να βρίσκει τη χαρά στην ακολασία της ζωής».

Πρόκειται για μια τεράστια εξέλιξη για τους θαυμαστές της αγαπημένης σειράς, αν αναλογιστεί κανείς πόσο καιρό έχει αφεθεί να εννοηθεί το ενδεχόμενο ενός κουήρ ρομάντζου. Ο showrunner Τζες Μπράουνελ υπονόησε πριν λίγο καιρό ότι θα υπάρξει ένα κουήρ ειδύλλιο. Η πρωταγωνίστρια Νίκολα Κόφλαν, επίσης, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της. Ο πρωτοεμφανιζόμενος και γκέι πρωταγωνιστής Τζέιμς Φουν εξήγησε γιατί η συμπερίληψη ενός κουήρ χαρακτήρα είχε τόση σημασία.

Επιτέλους, οι θαυμαστές θα αισθάνονται δικαιωμένοι που ο Μπένεντικτ είναι αυτός που όλοι νομίζαμε ότι είναι. Ίσως η τέταρτη σεζόν να είναι αφιερωμένη σε αυτόν και στη συνεχή πορεία του προς την κουήρ αυτογνωσία;

Ή, ίσως, η ίδια κουήρ αφύπνιση μπορεί να συμβεί στην τέταρτη σεζόν με τις αγαπημένες των θαυμαστών Ελοίζ Μπρίτζερτον (Κλαούντια Τζέσι) και Κρεσίντα Κάουπερ (Τζέσικα Μάσντεν), για τις οποίες οι ΛΟΑΤΚΙ+ θαυμαστές είναι σίγουροι ότι έχουν λίγη σπαφική ενέργεια.

Είναι μια πραγματική πιθανότητα, επίσης: Η Τζέσι έχει ήδη εκφράσει ότι υπάρχει «χώρος» για την Ελοίζ να είναι κουήρ.

Η τρίτη σεζόν του «Bridgerton» προβάλλεται τώρα ολόκληρη στο Netflix.
Δες και αυτό!