Αυτό είναι το τραγούδι με το οποίο κανονικά θα είχε εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη Βιέννη

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uF-t3q85_dA

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ – Το Φεβρουάριο είχα γράψει στο oikotimes.com ότι ένας από τους υποψήφιους συμμετέχοντες στον Ελληνικό τελικό για τη Eurovision 2015 στη Βιέννη, θα ήταν η Τάμτα. Αργότερα με την παρασκηνιακή αποχώρσή της από τον τελικό, η είδηση είχε αμφισβητηθεί έντονα.

Πριν από λίγες μέρες όμως η τραγουδίστρια έσπασε τη σιωπή της και δήλωσε πως ναι, όντως ήταν να συμμετέχει στο διαγωνισμό αλλά αποσύρθηκε (χωρίς να εξηγήσει το γιατί). Αντ’ αυτής η MINOS / EMI έστειλε τη Μαρία-Έλενα Κυριάκου, η οποία και κέρδισε το εισιτήριο για τη Βιέννη με το One Last Breath φέρνοντας της χώρα μας στην 20η θέση του τελικού.

Η Τάμτα αποκλαύψε επίσης πως το κομμάτι με το οποίο θα κατέβαινε στον ελληνικό τελικό ήταν αυτό που βλέπετε παραπάνω και έχει τον τίτλο “Unloved” και υπογράφει ο ελληνο-σουηδός Alex Papaconstantinou.

Φυσικά όλοι γνωρίζαμε ότι με το συγκεκριμένο line up (C:Real, Barrice, Shaya και Θωμαή Απέργη) ότι η Τάμτα θα είχε κερδίσει με διαφορά. Τώρα που ξέρουμε και με πιο τραγούδι θα είχε συμβεί αυτό ειλικρινά αναρωτιόμαστε:

α) αν όντως θα πήγαινε καλύτερα από το One Last Breath της Μαρίας-Έλενας
β) πότε η ΕΡΤ θα αποφασίσει να ψάξει σωστά διεθνή εμπορικά κομμάτια που θα είναι αρεστά στα αυτιά και τις ψήφους των Ευρωπαίων!

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.
Δες και αυτό!