Μια ανοιχτή συζήτηση για τη συμπερίληψη, την ορατότητα και την αποδοχή, ενάντια στο στίγμα και τις προκαταλήψεις. Tην Τετάρτη στις 29 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.

Για έκτη χρονιά στη Στέγη, άνθρωποι που ζουν με και χωρίς τον HIV μιλούν για τη ζωή τους, τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους, την επιστήμη και την αξία της ορατότητας, της αποδοχής και της αγάπης.

Φέτος, το “I’m Positive” επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με μια επετειακή βραδιά, η οποία συμπυκνώνει μέσα της ανθρώπινες ιστορίες που ακούγονται δυνατά, προσωπικές αφηγήσεις που εμπνέουν και γίνονται παράδειγμα ενάντια στο στίγμα και την προκατάληψη.

Γιατί οι θετικές φωνές ακούγονται δυνατότερα

«40 χρόνια μετά το πρώτο θύμα του HIV στην Ελλάδα, μαζευόμαστε ξανά και ενώνουμε τις φωνές μας για όσα δεν πρέπει να ξεχαστούν ώστε να μην επαναληφθούν, για όσα ενώνουν τους ανθρώπους, για εκείνα που μας κάνουν να νιώθουμε και να είμαστε ασφαλείς, για όλα αυτά που μας επιτρέπουν να ζούμε τον έρωτα, αλλά και για όσα πρώτα μας κάνουν να αποδεχόμαστε εμείς τον εαυτό μας και ύστερα μας δίνουν τη δύναμη να διεκδικούμε ορατότητα και συμπερίληψη για όλες, όλους, όλα.

Με τη συνεργασία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου δίνουμε βήμα σε ανθρώπους και ιστορίες που πρέπει να ακουστούν, ώστε να μην υποφέρει κανένα άτομο πλέον από τα ταμπού, την άγνοια και τις ανισότητες. Η επιστήμη έχει προχωρήσει. Ας ακολουθήσει και η κοινωνία…»

Οι παρουσιάστριες: Λυδία & Κatherine

Η Λυδία και η Katherine είναι δύο θηλυκότητες που έμαθαν –η καθεμία με διαφορετικό τρόπο– τι σημαίνει να γίνεσαι θετική φωνή για όλα τα άτομα που ζουν με και χωρίς HIV. Στις 29 Νοεμβρίου ανεβαίνουν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης ως οι παρουσιάστριες του φετινού “I’m Positive” 2023.

Ανδρέας

Ο Ανδρέας ανακάλυψε ότι είναι θετικός πριν από πολλά χρόνια. Από τότε αποτελεί μία από τις θετικές φωνές που εργάζονται και μάχονται καθημερινά για την ορατότητα, την αποδοχή και τη συμπερίληψη των ατόμων με HIV, ενάντια στην άγνοια, τα ταμπού και τις ανισότητες.

Κατερίνα & Ζανό

Η Κατερίνα και ο Ζανό μπορεί να μην είχαν τα ίδια αποτελέσματα όταν πριν από χρόνια εξετάστηκαν και οι δύο για HIV. Ο Ζανό ήταν αρνητικός. Κι όμως, επέλεξαν να είναι και οι δύο θετικές φωνές για κάθε άτομο που επιλέγει την ορατότητα και έχει ανάγκη την αποδοχή και την αγάπη.

Γιώργος & Μοράν

Ο Γιώργος και ο Μοράν εργάζονται στον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή». Ως θετικές φωνές και οι ίδιοι, επιλέγουν να δουλεύουν με και για άτομα που ζουν με τον HIV. Η ενημέρωση, η γνώση, η πρόληψη, η ορατότητα και η συμπερίληψη δεν είναι για αυτούς απλές έννοιες, αλλά η πραγματικότητα που χτίζουν καθημερινά τόσο στο Checkpoint όσο και στο Ref Checkpoint, όπου όλες, όλοι, όλα –χωρίς εξαιρέσεις– μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν και ανώνυμα εξέταση για τον HIV.

Ιάσονας

Ο Ιάσoνας είναι 20 ετών. Δεν έχει βγει ποτέ θετικός στον HIV, ωστόσο θα ήθελε να έχει πρόσβαση στην αγωγή πρόληψης που κάνει αδύνατη τη μετάδοση του HIV. Είναι ένας από τους νέους ανθρώπους που διεκδικούν για την Ελλάδα πρόσβαση και δωρεάν διανομή της PrEP, πιστεύοντας πως το δικαίωμα στην πρόληψη είναι δικαίωμα στην υγεία, τη ζωή και την απόλαυση.

Κatherine

Η Katherine είναι καθηγήτρια αγγλικών. Κι όμως, έγινε μαθήτρια η ίδια όταν ο Ζακ, ως οροθετικός, εθελοντής και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ατόμων με HIV, μοιράστηκε μαζί της τις γνώσεις και τις εμπειρίες του.


I’m Positive: Η είσοδος είναι δωρεάν με δελτία εισόδου.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινάει μία (1) ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.