Όταν τον Ιούνιο ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στα ομοφοβικά σχόλια εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τον συγχαρούν για το θάρρος του να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του. 

Λίγους μήνες μετά και με αφορμή την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί είναι αυτοί που και πάλι σπεύδουν να αναφερθούν στη σεξουαλικότητα του. Αυτή τη φορά, ωστόσο, όχι για να τον συγχαρούν που μιλά ανοιχτά για αυτή. Αντιθέτως, για να τον κατακρίνουν.

«Δεν με νοιάζει τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του», είναι ένα από τα πιο μετριοπαθή σχόλια που θα διαβάσεις στα social media κάτω από δηλώσεις του σχετικά με το σύντροφο του και την πρόθεσή του να κάνει οικογένεια. Και αναφέρομαι στα πιο μετριοπαθή -ομοφοβικά- σχόλια, γιατί υπάρχουν και πολλά που φτάνουν στα όρια της σκληρής κακοποίησης.

Βλέπετε, η ανοχή κάποιων σε ζητήματα διαφορετικότητας εξαντλείται πολύ γρήγορα όταν μιλάμε για τα πλέον ετεροκανονικά περιβάλλοντα, όπως είναι αυτό της πολιτικής.

Και μιας και μιλάμε για πολιτική να πάμε και σε ένα άλλο ομοφοβικό παράδειγμα, αυτό του επίτιμου καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αλλά και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στην Κέρκυρα, Γιώργου Ρούση.

Που λέτε, ο κ. Ρούσης που υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής επικρατείας με το ΚΚΕ, αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει την παρακάτω ανάρτηση στο Facebook.

«Έγκυρες πληροφορίες μου αναφέρουν ότι οσονούπω πρόκειται να ανακοινωθεί η ίδρυση κόμματος με τίτλο ΑΟΧΕ ( Αδελφές Ολων των Χωρών Ενωθείτε) το οποίο στα πλαίσια του υπερταξικου LGBT pride στοχεύει να αντικαταστήσει το ξύλινο “προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».

Όταν στη συνέχεια αρκετοί θέλησαν να τονίζουν τον ομοφοβικό χαρακτήρα της ανάρτησής του, εκείνος προσπάθησε να τους εξηγήσει τον όρο «ομοφοβία» (φυσικά και όχι το νόημα της).

«Ο όρος ομοφοβικός ο οποίος προέρχεται από τον αγγλικό όρο Ηomophobia που ετυμολογείται από τις ελληνικές λέξεις ομός (όμοιος) και φοβία. 1.Σημαινει στην κυριολεξία φόβος απέναντι στους ομοφυλόφιλους, κάτι που δεν ισχύει για κανέναν . 2. Το υπερταξικο μέτωπο LGBD pride στο οποίο συμμετέχουν όλα τα αστικά κόμματα και ο Πρέσβης των ΗΠΑ έχει δημιουργηθεί σαν αποπροσανατολιστικο αντίβαρο της ταξικής πάλης. 3.Οσοι προβάλλουν την οποία σεξουαλική τους ιδιαιτερότητά σαν πλεονέκτημα είναι οι κατεξοχήν αρνητές της ισης αντιμετώπισης. ετεροφυλων και ομοφυλόφιλων».

Τελικά, η ομοφοβία δεν διακρίνεται σε «δεξιά» και «αριστερή». Προέρχεται από όλες τις κατευθύνσεις παραμένοντας πάντα «βαθειά πολιτική».

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!