Παρίσι : 500.000 συμμετέχοντες στο φετινό Marche des fiertés

27/06/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Την ώρα που στη Νέα Υόρκη, η ΛΟΑΔ κοινότητα γιόρταζε το δικαίωμα της στο γάμο, την ίδια ώρα στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία, το φετινό pride ακυρώθηκε, ενώ στο Παρίσι πάνω από 500.000 άτομα συμμετείχαν στο φετινό marche des fiertés, το Παρισινό pride. Μεταξύ τους και πλήθος επωνύμων, όπως η ηθοποιός και τραγουδίστρια Arielle Dombasle, αλλά και πολιτικοί όπως η Eva Joly (EELV), ο Jean-Luc Mélenchon (Front de Gauche), ο σοσιαλιστής δήμαρχος του Παρισιού Bertrand Delanoë, ο πρώην υπουργός πολιτισμού Jack Lang, καθώς και ο Jean-Paul Huchon, πρόεδρος της περιφέρειας Ile-de-France και πολλοί άλλοι.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν φέτος την Τετάρτη 21 Ιουνίου, την Ευρωπαική ημέρα μουσικής, με το Marais να είναι στολισμένο με rainbow σημαίες, μπαλόνια σε όλα τα χρώματα και live μουσική στους δρόμους. Το Παρίσι εκείνη την ημέρα γέμισε κόσμο και μουσική, με χιλιάδες συναυλίες σχεδόν σε κάθε γωνία. Το antivirus βρέθηκε στο Παρίσι για την έναρξη των εκδηλώσεων και έζησε αυτή την υπέροχη ατμόσφαιρα από κοντά.

“Άλλες χώρες προχωρούν, ενώ η Γαλλία μένει στάσιμη”

Μετά την απόφαση του Γαλλικού κοινοβουλίου να μη ψηφιστεί το σχέδιο νόμου για το δικαίωμα στο γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, η γερουσία στη Νέα Υόρκη ψήφισε υπέρ του gay γάμου. Έτσι το Σάββατο, χιλιάδες συμμετέχοντες γέμισαν τους δρόμους του Παρισιού ενώ το φετινό μήνυμα ήταν καθαρά πολιτικό…Το 2011 παρελαύνω, το 2012 ψηφίζω. Πολλοί πολιτικοί και ακτιβιστές, σχολίασαν τη θεσμοθέτηση του gay γάμου στη Νέα Υόρκη την παραμονή και τη μη ψήφιση του από το Γαλλικό κοινοβούλιο στα μέσα Ιουνίου 2011, λέγοντας “Ενώ άλλες χώρες προχωρούν, η Γαλλία μένει στάσιμη¨. Οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2012, έχουν φέρει τα ΛΟΑΔ θέματα στο προσκήνιο, μιας και όλες οι γαλλικές ΛΟΑΔ οργανώσεις καθώς και πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν από τους Γάλλους πολιτικούς την ισότητα όλων των πολιτών.

63% των Γάλλων υπέρ του gay γάμου

Την ίδια στιγμή, έρευνα που έκανε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Ifop για την Dimanche Ouest-France, το 63% των Γάλλων είναι υπέρ του gay γάμου και το 58% υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Παράλληλα, πολλοί πολιτικοί, δηλώνουν ανοιχτά τις θέσεις τους υπέρ του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου, όπως η Roselyne Bachelot η Chantal Jouanno, και η Jeannette Bougrab, προκαλώντας αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος του Nicolas Sarkozy, UMP.

Οι Γαλλοι gay πολιτικά δραστήριοι

Οι ΛΟΑΔ οργανώσεις στη Γαλλία, έχουν ήδη ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται πολύ ενεργά για τις προεδρικές εκλογές του 2012 και επιθυμούν τα ΛΟΑΔ θέματα να αποτελέσουν μέρος της προεδρικής καμπάνιας. Μάλιστα, ζητούν από κάθε κόμμα αλλά και κάθε πολιτικό να ξεκαθαρίσει και να δηλώσει ανοιχτά τις θέσεις του για τα ΛΟΑΔ ζητήματα, όπως μεταξύ άλλων, η αναγνώριση και θεσμοθέτηση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και το δικαίωμα στην υιοθεσία.

Πρόσφατη έρευνα της Ifop για το περιοδικό TETU έδειξε ότι η ΛΟΑΔ κοινότητα είναι πλέον πιο πολιτικοποιημένη, σε σχέση με τους στρέιτ, μιας και μόνο το 17% όσων δήλωσαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι δεν είναι πολιτικοποιημένοι σε σχέση με το αντίστοιχο 29% στους στρέιτ.

Παράλληλα, η έρευνα έδειξε ότι από τα άτομα τα οποία πήραν μέρος στην έρευνα και δήλωσαν ομοφυλόφιλοι, το 51% στηρίζουν κόμματα της αριστεράς, και στους bisexual το ποσοστό είναι 37%. Στην ίδια έρευνα το 30% του συνολικού πληθυσμού απάντησε ότι στηρίζει κόμματα της δεξιάς, και 22% των ομοφυλοφίλων.

Tο περιοδικό μας, με ανταποκρίσεις από το Παρίσι και με το δίκτυο συνεργατών του περιοδικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα σας ενημερώνει συνεχώς και για όλα τα ΛΟΑΤ θέματα τα οποία προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο και τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

 Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαιου 2012 .

Διαβάστε και τα άρθρα :

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!