Γαλλία : Επιτυχία το φετινό SIDACTION

05/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Το γαλλικό κοινό για μια ακόμη χρονιά στήριξε με δωρεές το φετινό SIDACTION, το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει μέχρι τώρα περίπου 5. 442.000 ευρώ για τον αγώνα κατά του HIV/AIDS.

To Sidaction 2011, ξεκίνησε την Παρασκευή και τελείωσε την Κυριακή το βράδυ, με την υποστήριξη 18 ΜΜΕ καθώς και με την υποστήριξη περίπου 40 επιπλέον τηλεοπτικών καναλιών.

Ο μέσος όρος των δωρεών εκ μέρους του κοινού είναι 30 ευρώ, αλλά ξεκινάει από τα 5 ευρώ. Το σημαντικό είναι ότι το 95% των χρημάτων που λαμβάνει το SIDACTION είναι από ιδιώτες οι οποίοι στηρίζουν το μοναδικό αυτό έργο.

Το ανησυχητικό είναι πως το κράτος φέτος δεν στηρίζει όπως στο παρελθόν τον αγώνα, δήλωσε ο επιχειρηματίας Pierre Bergé, σύντροφος του σχεδιαστή Yves Saint-Laurent, πρόεδρος του SIDACTION και ιδιοκτήτης του ΛΟΑΤ περιοδικού Têtu. « Κάθε ευρώ το οποίο λαμβάνουμε χωρίζεται αυστηρα στα δύο. Το μισό για την έρευνα κατά του ιού και το άλλο μισό για τις ΜΗ.ΚΥ.Ο που εργάζονται κατά του ιού υποστηρίζοντας φορείς και ασθενείς ».

Φέτος έγιναν πάνω από 300 εκδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία για να συγκεντρώσουν χρήματα για το Sidaction όπως μαραθώνιος, δημοπρασίες, συναυλίες και πολλές άλλες, ενώ το Σάββατο βράδυ το κρατικό κανάλι France 2 μετέδωσε σε prime time, μια ειδική εκπομπή με πολλούς γάλλους καλλιτέχνες που βρέθηκαν με την ιδρύτρια και αντιπρόεδρο Line Renaud, μεταξύ των οποίων η Lara Fabian, η Arielle Dombasle, ο Roberto Alagna, ο Renaud Capuçon, ο Patrick Fiori, ο Adamo και πολλοί άλλοι.

Η γαλλίδα καλλιτέχνις Line Renaud ίδρυσε με τον Pierre Bergé το 1994, τη μη κυβερνητική οργάνωση SIDACTION . Η διάσημη σε Γαλλία και ΗΠΑ καλλιτέχνις, Line Renaud, είχε ιδρύσει λίγα χρόνια πριν τη ΜΗ.ΚΥ.Ο Καλλιτέχνες κατά του AIDS (Association des artistes contre le sida ), μετά τη συμμετοχή της σε ένα από τα πρώτα γκαλά τα οποία είχε πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ η φίλη της Elizabeth Taylor. Σήμερα η Line Renaud είναι αντιπρόεδρος του Sidaction.

Το πρώτο SIDACTION είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες οργανώσεις όπως η Association des artistes contre le Sida, Aides, Act-Up Paris και Arcat Sida και είχαν συγκεντρώσει περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ.

Από τότε το Sidaction έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πολλά εκατομμύρια για την έρευνα, σχετική με την έρευση εμβολίου κατά του ιού και το 2010 υποστήριξε προγράμματα σχετικά με τον ιό σε 29 χώρες. Παράλληλα διοργανώνει συναυλίες με τους σημαντικότερους καλλιτέχνες να υποστηρίζουν τις δράσεις του καθώς και το φημισμενο παγκοσμίως Γεύμα της Μόδας, με τους σημαντικότερους ανθρώπους της μόδας, στο οποίο έχουμε αναφερθεί εδώ στο παρελθόν.

Antivirus Newsroom
Πηγή φωτογραφιών : Sidaction

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!