Πανεπιστήμιο τοποθετεί προϊόντα εμμηνόρροιας στις ανδρικές τουαλέτες

19/12/2018
από

Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον (WSU) τοποθέτησε δωρεάν ταμπόν και σερβιέτες στις ανδρικές τουαλέτες της Πανεπιστημιούπολης, ως μια κίνηση, ώστε να δημιουργηθεί ένα περισσότερο συμπεριληπτικό περιβάλλον για τα τρανς άτομα.

Αυτήν τη στιγμή, έχουν τοποθετηθεί προϊόντα εμμηνόρροιας στις ανδρικές τουαλέτες τριών σημείων της Πανεπιστημιούπολης – στο Student Recreation Center, στο Compton Union Building και στο Chinook Student Center. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας νέας σειράς μέτρων για «δέσμευση στη συμπερίληψη» .

Άλλα μέτρα, προς την ίδια κατεύθυνση, περιλαμβάνουν την εντολή για τη δημιουργία μίας, τουλάχιστον, τουαλέτας για ένα μόνο άτομο, σε όλες τις νέες εγκαταστάσεις και ανακαινίσεις κτιρίων. Επιπλέον, τα μέλη της κοινότητας μπορούν, εύκολα και χωρίς κόστος, να ενημερώσουν τα ονόματά τους στις φοιτητικές τους κάρτες.

Ο Matthew Jeffries, συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την Υποστήριξη της Ισότητας των Φύλων και των Trans* Ατόμων του Πανεπιστημίου, δήλωσε σχετικά:

«Η ενημέρωση των φοιτητικών καρτών είναι πολύ μεγάλο πράγμα για μας» .

Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον (WSU) συγκαταλέγεται στον κατάλογο των 30 κορυφαίων Πανεπιστημίων, που έχουν εντάξει και εφαρμόσει πολιτικές συμπερίληψης των ατόμων της LGBTQ κοινότητας, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Jeffries σχολίασε επ’ αυτού:

«Αυτή η κατάταξη είναι συναρπαστική, διότι δείχνει ότι προχωρούμε το έργο των φοιτητριών/ών και των επαγγελματιών, που πέρασαν πριν από εμάς. Όταν λαμβάνω μηνύματα, που εκφράζουν ανησυχίες, σκέψεις και ανάγκες, οφείλω να τα μεταφέρω, σε εκείνους που θέλουν να ακούσουν και να κάνουν την αλλαγή – εδώ στο Pullman και σε όλο το σύστημα» .




Δες και αυτό!