“Έχω κουραστεί από το αφήγημα των gay, ωραίων, λευκών αγοριών”

17/12/2018
από

Ο Karamo Brown δήλωσε ότι τον έχει κουράσει πια το αφήγημα των “ωραίων λευκών αγοριών” που επιλέγονται για να αντιπροσωπεύσουν την LGBTI κοινότητα στις ταινίες.

Σε συνέντευξή του στο Insiders ο ειδικός πολιτισμού του Queer Eye αναφέρθηκε στη ρομαντική και δραματική ταινία “Call Me By Your Name” , που κέρδισε και το Βραβείο κοινού καλύτερης ταινίας, στο European Film Awards του 2018.

Ο Karamo χαρακτήρισε την ταινία προβληματική για πολλούς λόγους, υπογραμμίζοντας πρώτα-πρώτα τη διαφορά ηλικίας μεταξύ των δύο κεντρικών χαρακτήρων, του Elio (Timothée Chalamet) και του Oliver (Armie Hammer):

“Το ξέρω ότι μιλάμε για έναν φοιτητή, αλλά φαίνεται ότι ένας ενήλικας κάνει σεξ με ένα μικρό αγόρι και για μένα αυτό, απλά, δεν είναι οκ. Γιατί προσποιούμαστε ότι αυτό είναι οκ με κάθε έννοια, μόδα, ή μορφή;” Παρακάτω αναφέρει: “Υπάρχει μία επιθετική συμπεριφορά που είναι εμφανής στην ταινία, όπου ο Armie Hammer δείχνει δραματικά πιο μεγάλος, ηλικιακά, από τον νεαρό.” 

Ο Karamo σχολίασε, ακόμη, το γεγονός ότι επιλέχθηκαν δύο straight άνδρες για να ενσαρκώσουν τους ρόλους των δύο κεντρικών gay πρωταγωνιστών: “Υπάρχουν πάρα πολλές ταλαντούχες – και διάσημες – gay προσωπικότητες. Γιατί να μην επιλεγεί ένας από αυτούς;” 

Τέλος, δήλωσε ότι θα ήθελε να δει περισσότερη ποικιλομορφία σε LGBTI χαρακτήρες στις ταινίες:

“Έχω κουραστεί από το συνεχές αφήγημα των ωραίων, λευκών αγοριών, ως τη μόνη αναπαράσταση της LGBT κοινότητας. Κάθε ταινία είναι τύπου: “Κοίτα, είμαι ένα ωραίο λευκό αγόρι κι η ζωή μου είναι δύσκολη, αλλά ίσως και να γίνει καλύτερη!” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!