Το WALLA WALLA … συμβαίνει στην οδό Αρχελάου

17/12/2018
από

Κάτι συμβαίνει στην οδό Αρχελάου… Έρχεται το WALLA WALLA φέρνοντας τη γεύση της καλής ζωής!

Στο Παγκράτι, μια συνοικία που συγκεντρώνει τελευταία το ενδιαφέρον ενός κοινού νεανικού, ανήσυχου και εναλλακτικού- αποφάσισε να εγκατασταθεί το «Walla Walla», επιλέγοντας να γίνει ο νέος συμπολίτης του multi-culti μικρόκοσμου της οδού Αρχελάου.
Το Walla Walla -το οποίο οφείλει το όνομά του σε ένα γιγάντιο γλυκό κρεμμύδι που ταξίδεψε από την Κορσική στην Αμερική- είναι ένα κοσμογυρισμένο wine & kitchen bar που φιλοδοξεί να γίνει το στέκι του οινοφίλ αθηναϊκού κοινού, κάνοντας μαζί του καθημερινά γευστικά ταξίδια στις πιο ωραίες γωνιές της γης!

Γεύσεις του Κόσμου

Σπάνια οινικά διαμαντάκια θα γεμίζουν εδώ τα ποτήρια μας, ενώ ο chef Κώστας Τσίγκας θα επιχειρεί τις συχνότερες μαγειρικές πτήσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης με dumplings αλλά και taco, με τα μεσογειακά ή τα ασιατικά υλικά, να ιντριγκάρουν τη γεύση μας: Δοκιμάσαμε τα Dumplings με γαρίδα και κοτόπουλο σε ζωμό από μανιτάρια shiitake, τα Taco με γαρίδες ψητές, σπιτική μαγιονέζα με λάιμ, κρέμα από πιπεριά poblano, αβοκάντο και μάνγκο. Εξαιρετικά τα Pizzette με κρέμα κολοκύθας, σπιτική παντσέτα, salciccia, κρέμα poblano, stracciatella, όπως και η πληθωρική αλλά φινετσάτη σε ισορροπία Προβατίνα curry με ανανά και cous cous. Χούμους με ταχίνι, ‘nduja, συκωτάκια κοτόπουλου, ψητή πίτα, zaatar αλλά και Crispy κατσικίσιο τυρί με αμύγδαλα, θυμάρι, βούτυρο από κάσιους και καυτερό μέλι. Γλυκό φινάλε με βελούδινο σοκολάτα-γιαούρτι mousse, pavlova και φρέσκα φρούτα.

Διονυσιακή ευωχία στο Walla Walla…

Το Walla Walla δίνει έμφαση στην οινογνωσία! Θεματικό ξεκίνημα με ελληνικά ή ξένα βιοδυναμικά και natural wines, με επιλογές από μια ενημερωμένη λίστα με 700 και πλέον ετικέτες των πιο αξιόλογων οινοποιών, ενώ οι δημοφιλείς ποικιλίες της πλούσιας κάβας μπορούν να αγοραστούν για το σπίτι, ή να καταναλωθούν με μικρή προσαύξηση στο χώρο του όμορφου wine bar.

Ο ατμοσφαιρικός χώρος έχει μια minimal ethnic αισθητική που σε χαλαρώνει, με γήινα υλικά όπως το ξύλο και η ψάθα, ενώ τα ανοιχτά «παράθυρα» του επάνω χώρου κρύβουν πίσω τους τα «μυστικά» της κάβας. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται το μπαρ με τις εξωτικές μπανανιές και τα τυρκουάζ πλακάκια να μας υποδέχονται στη μπάρα με τα πιο δυνατά και εναλλακτικά κοκτέιλ, βεβαίως και με επιλεγμένα κρασιά στο ποτήρι, αποστάγματα και μπίρες ανεβάζοντας σκάλα τη οινο-γευσιγνωστική μας εμπειρία!

WALLA WALLA WINE + KITCHEN + BAR

Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7230832

 




Δες και αυτό!