43.000 ομοφοβικά σχόλια προς τη Manchester United 

10/12/2018
από

Ταυτόχρονα, κι άλλες ομάδες, όπως η Premier League, η Arsenal κι η Chelsea έλαβαν, επίσης, ομοφοβικά σχόλια για την υποστήριξη της καμπάνιας Stonewall Rainbow Laces.

Συγκεκριμένα, όμως, η Manchester United έλαβε περισσότερα από 43.000 ομοφοβικά    σχόλια, για την υποστήριξη της εκστρατείας, με τους αθλητές να φορούν κορδόνια, περιβραχιόνια και ρούχα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, με σκοπό την ενδυνάμωση των φανς της LGBT κοινότητας στον αθλητισμό.

Αν κι η πλειοψηφία του κοινού αγκάλιασε την πρωτοβουλία της ομάδας, υπήρξε έντονη αντίδραση από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Guardian ανέφερε ότι η Arsenal, η Chelsea και η Manchester United έχουν λάβει ομοφοβικά σχόλια στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Στην επίσημη σελίδα της Manchester United στο Facebook, πολλοί έγραψαν “Πείτε ΟΧΙ στα LGBT“, “Ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα, όχι τον Αδάμ και τον Λουκακού” , “Gaychester United” , “το ποδόσφαιρο είναι ένα υγιές άθλημα, ο LGBT τρόπος ζωής θα κάνει την κατάσταση ανθυγιεινή» .

Η Kirsty Clarke, διευθύντρια αθλητισμού της Stonewall, δήλωσε: “Η φετινή εκστρατεία στοχεύει στην ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης στους ανθρώπους, ώστε να είναι ενεργοί σύμμαχοι και να δείξουν την ορατή στήριξή τους στα LGBT άτομα, είτε μέσα είτε έξω από το γήπεδο. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε αυτήν τη συμμαχία σε δράση, ειδικά στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, όπου έχουμε δει αμέτρητα μηνύματα από ανθρώπους, που δεν είναι LGBT, να καταγγέλλουν την κακοποίηση από άλλους φανς και να τονίζουν, γιατί αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον αθλητισμό” .

Ένας εκπρόσωπος της Arsenal πρόσθεσε: “Είμαστε πολύ υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την εκστρατεία Rainbow Laces και καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση της ισότητας σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού.” 

“Καθώς το Facebook είναι η πλατφόρμα, όπου μοιράζονται αυτές οι απόψεις, διασφαλίζουμε ότι όλες οι πρωτοβουλίες και τα μηνύματά μας για την εκστρατεία “Arsenal for Everyone” καθώς και οι τρόποι αναφοράς για την αντι-LGBT γλώσσα σε μια ημέρα αγώνα, δημοσιεύονται μέσω αυτής της πλατφόρμας.”  




Δες και αυτό!