Συνελήφθη ύποπτος για τρομοκρατική δραστηριότητα μέσω gay dating apps

06/12/2018
από

Η γαλλική εφημερίδα La Parisien αναφέρει ότι ένας 23χρονος άνδρας είναι ο ένας από τους δύο υπόπτους, που συνελήφθησαν στις 9 Ιουνίου στο Seine-et-Marne, κοντά στο Παρίσι.

Οι αστυνομικές αναφορές κάνουν λόγο για έναν άνδρα με τα αρχικά AB, που σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας είναι ύποπτος ως μέλος εξτρεμιστικής ισλαμικής ομάδας.

Ο ύποπτος «χρησιμοποιούσε gay εφαρμογές dating» με σκοπό την αναζήτηση και στοχοποίηση των θυμάτων του και πιστεύεται ότι έχει προσεγγίσει περίπου 20 άντρες με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκοντας να συναντηθεί μαζί τους.

Ένα από τα δυνητικά θύματά του, ένας ανήλικος νεαρός με το αρχικό Χ. δήλωσε στους ανακριτές, ότι αφού μίλησε στον ΑΒ μέσω τηλεφώνου, του φάνηκε ύποπτος, γιατί του έκανε μία πολύ γενναιόδωρη προφορά, που πίστευε ότι δεν ταίριαζε με εικόνα του προφίλ του. Ο Χ. πήγε στην αστυνομία μαζί με τη μητέρα του κι έτσι, την επόμενη κιόλας ο ΑΒ συνελήφθη.

Ο ύποπτος δήλωσε στην αστυνομία ότι είναι «μουσουλμάνος, αλλά είναι κατά της τρομοκρατίας» , ωστόσο από την έρευνα της αστυνομίας φέρεται ότι είχε 7.000 εικόνες που σχετίζονται με τον ISIS. Σύμφωνα με την έκθεση, είχε επίσης στείλει κρυπτογραφημένα μηνύματα αναφερόμενος σε ένα μυστικό «σχέδιο» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!