100 προτάσεις γάμου στους δρόμους της Βαρσοβίας

03/12/2018
από

Ένα gay ζευγάρι ο Jakub Kwieciński κι ο David Mycek, που παντρεύτηκαν στην Πορτογαλία το 2017, έστησαν ένα κοινωνικό πείραμα στους δρόμους της Βαρσοβίας, ζητώντας από τους περαστικούς να τραβήξουν βίντεο την πρόταση γάμου τους.

Ο κόσμος φυσικά δεν ήξερε ούτε ότι η πρόταση γάμου ήταν ψεύτικη ούτε ότι το ζευγάρι είχε σκοπό να πραγματοποιήσει γύρω στις 100 προτάσεις γάμου, για να ευαισθητοποιήσει την πολωνική κοινωνία.

Το σενάριο είχε ως εξής: Ένας άνδρας ζητά από κάποιο περαστικό άτομο να του κρατήσει την κάμερα, γιατί θέλει να κάνει πρόταση γάμου – έκπληξη και χρειάζεται βοήθεια στην κινηματογράφηση της στιγμής.

Ο κόσμος δε γνωρίζει ότι πρόκειται για ομόφυλο ζευγάρι, πληροφορία την οποία διαπιστώνει, όταν έχει ήδη ξεκινήσει να κρατά την κάμερα, ενώ πλησιάζει ο άλλος σύντροφος.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το ζευγάρι δέχτηκε κυρίως θετικές αντιδράσεις από τον κόσμο της Πολωνίας. Η απάντηση στην πρόταση γάμου είναι θετική, το ζευγάρι δείχνει συγκινημένο και ευτυχισμένο, οι περαστικοί τους δίνουν συγχαρητήρια και συχνά ο υπόλοιπος κόσμος που περνά σταματά για να δει τι γίνεται, χαμογελά και βγάζει φωτογραφίες, δίνοντας ευχές στο ζευγάρι.


Σε ένα από τα σκηνικά στην πλατεία Szembek, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και σήκωναν τα χέρια τους πανηγυρικά στον αέρα.

Βέβαια, δεν έλειψαν και μερικά περιστατικά διακρίσεων, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στο βίντεο του youtube, όπως για παράδειγμα όταν ο Kwieciński κι ο Mycek βρέθηκαν σε μία πολυσύχναστη αγορά, από όπου αναγκάστηκαν να φύγουν άρον άρον.

Δείτε το βίντεο:




Δες και αυτό!