Ο Κ. Μητσοτάκης στο κέντρο πρόληψης και εξέτασης HIV Checkpoint

29/11/2018
από

Το κέντρο πρόληψης και εξέτασης HIV Checkpoint επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε από τα μέλη της διοίκησης και εθελοντές του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”, για τη διαδικασία με την οποία γίνεται δωρεάν και ανώδυνα – με μια σταγόνα αίμα από το δάκτυλο – ένα γρήγορο τεστ διάρκειας 60 δευτερολέπτων για τον HIV και τις ηπατίτιδες B και C.

Ο κ. Μητσοτάκης τους έδωσε συγχαρητήρια και εξήρε το έργο αυτής της σημαντικής δομής που έχει προσφέρει τόσα στην έγκαιρη διάγνωση του ιού του HIV και έχει με τον τρόπο της βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους. «Είμαι εδώ για να στείλω με τον πιο εμφατικό τρόπο το μήνυμα ότι η νόσος που προκαλεί ο ιός του HIV όχι απλά θεραπεύεται, αλλά όταν κάποιος πάρει τη σωστή θεραπεία, σταματά και να τον μεταδίδει. Γι’ αυτό και η έγκαιρη, δωρεάν και ανώνυμη διάγνωση, είναι τόσο σημαντική. Και γι’ αυτό και η δουλειά που γίνεται και εδώ στο Checkpoint, έχει πάρα πάρα πολύ μεγάλη σημασία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και το μήνυμά του ήταν στην Ελλάδα του 2018 να σπάσουμε στερεότυπα και διακρίσεις που έρχονται από το παρελθόν.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε παράλληλα και για την ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. «Η επένδυση για το μέλλον, για την επόμενη γενιά, είναι η υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, στα σχολεία. Έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να είναι σωστά ενημερωμένα, να μην είναι θύματα προκαταλήψεων και να μπορούν και αυτά με τον τρόπο τους να διαχειρίζονται τις δικές τους σεξουαλικές προτιμήσεις με τρόπο που δεν θα τα κάνει να αισθάνονται ενοχικά».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!