Το μήνυμα της υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης στην εκδήλωση του Σ.Υ.Δ.

27/11/2018
από

Η υφυπουργός Εσωτερικών του τομέα Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, βρέθηκε στην εκδήλωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ) στη Θεσσαλονίκη, αφιερωμένη στην Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης, χθες (26/11/18) το απόγευμα.

Στην ομιλία της αναφέρθηκε στη δολοφονία του Ζακ υπογραμμίζοντας “τον πόνο και την οργή” , τονίζοντας την ανάγκη για τη δημιουργία μιας κοινωνίας |“που δεν θα είναι απλά ανεκτική απέναντι στο διαφορετικό, αλλά που θα το αποδέχεται, θα το αγκαλιάζει και θα το αναγνωρίζει ως ένα οργανικό, ένα ζωτικό της κομμάτι” , ενώ χαρακτήρισε την πρόσκληση στην εκδήλωση “ιδιαίτερα τιμητική” .

Ακολουθούν χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας της:

“Ήδη στα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, βρίσκονται στην καρδιά της φιλοσοφίας μας, αποτελώντας εν αντιθέσει με παλιές κυβερνήσεις, πυρηνικό μέρος της ταυτότητας της κυβέρνησης μας, καθώς προχωρήσαμε σε νομοθετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, οι οποίες όμως είναι και αποτέλεσμα της πολυετούς, δυναμικής και τεκμηριωμένης παρέμβασης και διεκδίκησης του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών” .

“Για πολλά χρόνια ζήσαμε σε μια πόλη που την εξουσίαζαν συντηρητικές και οπισθοδρομικές δυνάμεις. Μια πόλη στην οποία το κάθε τι διαφορετικό όχι απλά ασφυκτιούσε, αλλά πολλές φορές περιθωριοποιούνταν με ακραίο και βίαιο τρόπο. Που δεν είχε χώρο, που ήταν καταδικαστέο, που ήταν ντροπή” .

“Τα τελευταία χρόνια είχαμε εκτιμώ την ευτυχή συγκυρία η πραγματικότητα αυτή να αρχίσει να αλλάζει. Η πόλη μας γίνεται πόλη ανοιχτή. Πόλη που χωρά τους ανθρώπους της” .

“Θα συνεχίσουμε τη μεγάλη μάχη για κοινωνική ένταξη και αποδοχή του κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής και σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης ή χαρακτηριστικών φύλου” .

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία στην left.gr.




Δες και αυτό!