“Είναι η πρώτη φορά που δεν κάνουμε πορεία ως εγκληματίες”

26/11/2018
από

Το πρώτο Pride της Ινδίας, μετά την αποποινικοποίηση του ομοφυλοφιλικού σεξ, πραγματοποιήθηκε με τεράστια συμμετοχή από τον κόσμο και με τεράστια χαρά για την ελευθερία που απολάμβανε, επιτέλους, η LGBTQI+ κοινότητα, μετά από 157 χρόνια!

Photo credit should read DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images

Χθες, 25 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Pride της Ινδίας, μετά από την πράξη αποποινικοποίησης, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας στις 5 Σεπτεμβρίου του 2018, με την οποία κατάργησε, το άρθρο 377 του Ποινικού Κώδικα, που οδηγεί στην αποποινικοποίηση του ομοφυλοφιλικού σεξ.

Φυσικά, ο αριθμός των συμμετεχόντων στο Pride ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι δρόμοι του Δελχί, σύμφωνα με το SBS, γέμισαν με πλακάτ που έγραφαν “Love Wins” και “Adios 377” , με πολύχρωμα μπαλόνια, με σημαίες, με χορό και τραγούδι.

Και κάπως έτσι, η LGBTQI+ κοινότητα αποχαιρέτησε έναν καταπιεστικό νόμο, που ίσχυε από την εποχή της αποικιοκρατίας, 157 ετών, που χρησιμοποιήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, κατά κόρον, για την καταπίεση των ανθρώπων της LGBTQI+ κοινότητας της χώρας.

Οι συμμετέχουσες/ντες στην επικράτεια της πρωτεύουσας της χώρας φώναζαν “Έχουμε την ελευθερία μας!” 

Η Deepti, η οποία ήταν μία από τις διοργανώτριες του ιστορικού Queen Pride 2018 του Δελχί, δήλωσε: “Είναι η πρώτη φορά που δεν κάνουμε πορεία ως εγκληματίες. Ο κόσμος παρελαύνει ελεύθερα και με μηδέν βάρος.” 

Ένα άτομο άτομο, με το όνομα Deepanshu Goswami, που συμμετείχε στην παρέλαση δήλωσε: “Αυτή η παρέλαση έχει να κάνει με την ευτυχία, την ευτυχία και την ευτυχία.

Photo credit should read DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images

Θα μας πάρει άλλη μία γενιά μέχρι να κατακτηθεί η κοινωνική αποδοχή, αλλά ο παράγοντας του φόβου έφυγε. Απολαμβάνω τη ζωή μου ως ένας ελεύθερος πολίτης τώρα.” 

Photo credit should read DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images
Photo credit should read DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images

Αυτό το κομμάτι της Ινδίας αισθάνεται δικαιωμένο και πανηγυρίζει




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!