3D η ζωή και το έργο του David Bowie στα κινητά μας

22/11/2018
από

Η έκθεση με τίτλο “David Bowie Is” ολοκληρώθηκε μετά από μια μακρά περιοδεία πέντε ετών, σε 12 πόλεις, που συγκέντρωσε πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους.

Για όλες/όλους/όλα εμάς, που δεν καταφέραμε να τη δούμε, όμως, οι φροντιστές της έκθεσης εργάστηκαν, ώστε να γίνει ολόκληρη η έκθεση ψηφιακή, σχεδιάζοντας ένα app κινητής τηλεφωνίας.

Η εφαρμογή “David Bowie Is” θα περιλαμβάνει αρχείο κοστουμιών, μουσικά βίντεο, χειρόγραφα των στίχων και πρωτότυπα έργα τέχνης. Θα υπάρχουν ακόμη, περίπου 60 νέα εκθέματα, που δεν προβλήθηκαν ποτέ στην αρχική έκθεση.

Η εφαρμογή ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2018, αλλά πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσημα σε iOS και Android στις 8 Ιανουαρίου του επόμενου έτους – κάτι που θα σηματοδοτούσε τα 72α γενέθλια του Bowie.

Με σχετικό δελτίο τύπου επεξηγείται ότι η εφαρμογή “αντικατοπτρίζει τη φυσική έκθεση, με μια ακολουθία οπτικοακουστικών χώρων, μέσω των οποίων μπορούν να εξερευνηθούν τα έργα και τα τεχνουργήματα της ζωής του Bowie” .


Αυτά θα παρουσιαστούν με 3D απεικονίσεις 360 μοιρών, με πληροφορίες για κάθε έκθεμα, με μουσική, καθώς και με αφήγηση σε επτά γλώσσες. Μια ολοκληρωμένη έκδοση εικονικής πραγματικότητας της έκθεσης θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2019.

Η εφαρμογή υλοποιείται από το David Bowie Archive και την Sony Music Entertainment (Japan) Inc., που πέρσι φιλοξένησε την έκθεση στο Τόκιο. Το στούντιο Planeta, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, σχεδίασε και ανέπτυξε τις ερμηνείες εικονικής πραγματικότητας, με βάση την πρώτη εγκατάσταση της έκθεσης στο μουσείο V & A του Λονδίνου το 2013.

Δείτε το σχετικό βίντεο (πίσω από τις κάμερες της έκθεσης):




Δες και αυτό!