Το pride της Νέας Ζηλανδίας λέει “όχι” στους αστυνομικούς και οι εταιρείες αποσύρουν τις χορηγίες τους

22/11/2018
από

Την απαγόρευση της συμμετοχής των αστυνομικών από το Pride της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισαν φέτος οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίασαν αρνητικά την απόφαση αυτή ενώ δεν έλειψαν και οι αποχωρήσεις ομάδων αλλά και χορηγών.

Η οργανωτική ομάδα του Pride φαίνεται πάντως να μην υποχωρεί, δηλώνοντας ότι «κάποια μέλη της κοινότητας δεν θα νιώθουν ασφαλή έχοντας δίπλα τους αστυνομικούς.” 

“Εάν τα μέλη της κοινότητας μας εκφράζουν τις ανησυχίες του γύρω από τις διακρίσεις που υφίστανται από την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις, περιμένουμε από αυτές να εργαστούν για την αντιμετώπισή αυτών των διακρίσεων και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συμβιβασμούς όσον αφορά στη συμμετοχή τους στην παρέλαση υπερηφάνειας”, δήλωσε η Cissy Rock, διοργανώτρια του Auckland pride.

Ως απάντηση στο αποκλεισμό, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα μποϋκοτάρει τη διοργάνωση.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε και την αντίδραση (μεγάλων) χορηγών του Pride, όπως είναι η Vodafone και η Westpac bank, που αποφάσισαν να αποσύρουν τη χορηγία τους τονίζοντας ότι το φεστιβάλ έχει να κάνει με την αποδοχή και όχι με τον αποκλεισμό.

«Είμαστε στο πλευρό των αστυνομικών και θα κάνουμε τα πάντα για αυτούς αλλά και για οποιαδήποτε άλλη ομάδα αποκλείονταν από την διοργάνωση αφού μαχόμαστε για την συμμετοχή και την ενσωμάτωση όλων», γράφει η ανακοίνωση της Vodafone.




Δες και αυτό!