“Δεν αφήνουν τα παιδιά τους να έρθουν στις συναυλίες μας πια”

15/11/2018
από

Ο τραγουδιστής απαντά στους γονείς που απαγορεύουν στα παιδιά τους να πάνε στη συναυλία των Imagine Dragons, επειδή φοβούνται ότι “θα τα κάνει gay” .

Ο Νταν Ρέινολντς, που αυτοπροσδιορίζεται ως στρέιτ σύμμαχος της LGBT κοινότητας, και μας έχει συνηθίσει να προβαίνει σε δηλώσεις, παίρνοντας σαφή θέση, απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, ειδικά σε ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία, δέχτηκε κριτική από γονείς, θρησκόληπτους, ακροδεξιούς και ακροαριστερούς.

Σε συνέντευξή του στο Vulture ο τραγουδιστής μίλησε γι’ αυτήν την κριτική:

“Μπαίνοντας σ’ αυτό, γνώριζα ότι θα υπήρχε κόσμος από την ακροδεξιά, που θα αντιδρούσε. Υπήρξαν άνθρωποι, που μου είπαν ότι δε θα αφήσουν τα παιδιά τους να έρθουν στις συναυλίες μας πια κι ότι, όταν θα πάω στον παράδεισο, ο Θεός θα είναι έξαλλος μαζί μου, που έκανα τόσα πολλά παιδιά gay. Υπήρχε κόσμος, όμως, και από την άκρα αριστερά, που ενοχλήθηκε. Γιατί, ποιος στο διάολο είμαι εγώ, ο κύριος λευκός προνομιούχος τύπος.

Και το κατάλαβα, αλλά για μένα, χρειάζεται να λέω την αλήθεια και χρειάζεται να λέω αυτό που πιστεύω, όταν αφορά σε ζητήματα όπως αυτό, όλοι/όλες μας χρειάζεται να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί.”  

Τα συγκινητικά λόγια του Ντάν Ρέινολντς προς την LGBTI νεολαία




Δες και αυτό!