To πρώτο ανοιχτά gay μέλος του Κογκρέσου στο Νιου Χάμσαϊρ είναι ένας Έλληνας ομογενής

08/11/2018
από

Το Νιου Χαμσάιρ έχει πλέον ένα ανοιχτά ομοφυλόφιλο μέλος στο Κογκρέσο.

Ο λόγος για τον Δημοκρατικό Chris Pappas, που νίκησε τον Ρεπουμπλικανό, Eddie Edwards στην 1η Περιφέρεια με 53,5%, έναντι 45,1%.

Ο Chris Pappas, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, είναι επιχειρηματίας συνεχίζοντας την ιδιοκτησία του ιστορικού εστιατορίου «Puritan Backroom». Έπειτα από την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ το 2002 επέστρεψε στο Μάντσεστερ για να συμβάλλει στη διαχείριση της οικογενειακής επιχείρησης.

Το εστιατόριο ιδρύθηκε από τον προπάππου του το 1917 και το οποίο έχει καθιερωθεί να το επισκέπτονται οι υποψήφιοι για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ξεκίνησε την ανάμειξή του στα κοινά με την εκλογή του το 2002 ως πολιτειακός βουλευτής επί δύο θητείες, εκλέχτηκε ταμίας της κομητείας του Hillsborough, ενώ από το 2013 εκλέχτηκε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Νιου Χαμσάιρ.

Διαβάστε επίσης

“Κύμα Ουράνιου Τόξου” στις ΗΠΑ: 14 LGBTI υποψήφια άτομα εκλέχθηκαν

Ο Pappas είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Νιού Χάμσαϊρ, ενός διοικητικού οργάνου που βοηθά τον κυβερνήτη. Έχει την έγκριση του LGBTQ Victory Fund, το οποίο επιδιώκει να εκλέξει οut υποψηφίους.

“Ο Chris Pappas εξακολουθεί να πολεμά τα μακροχρόνια πολιτικά εμπόδια για τα LGBTQ άτομα New Hampshire – και η νίκη του είναι εμβληματική για των αγώνα των LGBTQ που συνεχίζουν να ανεβαίνουν για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους ψηφοφόρους τους”, ανέφερε η προέδρος του LGBTQ Victory Fund, Annise Parker.




Δες και αυτό!