“Νοικοκυραίοι” κάρφωσαν πάνω από 5000 συμπολίτες τους στις αρχές της Τανζανίας

05/11/2018
από

Οι αρχές της Τανζανίας έχουν ήδη λάβει χιλιάδες αναφορές από τον κόσμο για άτομα, που θεωρούνται ότι είναι LGBT+, καθώς ο κυβερνήτης της πόλης Νταρ ες Σαλάμ ανακοίνωσε την έναρξη πογκρόμ στην περιοχή του.

Την περασμένη Δευτέρα, ο κυβερνήτης Paul Makonda προέτρεψε τους πολίτες της Τανζανίας να αναφέρουν τους συγγενείς, τις φίλες και τους φίλους τους, που είναι LGBT+ άτομα στην αστυνομία:

“Εάν γνωρίζετε ένα ομοφυλόφιλο άτομο, πρέπει να το αναφέρετε σε έναν αστυνομικό. Κανείς δε μπορεί να ξεφύγει. Δώστε μου τα ονόματά τους. Η ομάδα μου θα τα έχει όλα μέχρι την επόμενη Δευτέρα.» 

Επιπλέον, οι εφημερίδες της χώρας ενθαρρύνουν τον κόσμο να πει τα ονόματα LGBT+ ατόμων που γνωρίζει, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν εισαγάγει σχέδιο για την υποβολή των LGBT+ ατόμων σε αναγκαστικές αναλυτικές εξετάσεις.

Ο Geofrey Mashala, Τανζανός ακτιβιστής που ζει στην Καλιφόρνια, μίλησε στην “The Guardian” για το σημερινό κλίμα φόβου στη χώρα:

“Κάθε gay άτομο ζει με φόβο. Ακόμη κι οι γονείς των gay παιδιών ζουν με φόβο. Όταν είσαι στο λεωφορείο ή περπατάς στον δρόμο, είναι πολύ πιθανόν δύο-τρία άτομα θα αρχίσουν να φωνάζουν: “Εεεε, αυτός είναι gay, είναι gay” . Και τότε ξαφνικά, εμφανίζονται δέκα ή και 20 άτομα δίπλα σ’ αυτά τα δύο-τρία, και σου επιτίθενται στο δρόμο. Δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Δε μπορείς να πας στην αστυνομία. Δε μπορείς να ζητήσεις από τον κόσμο να σε βοηθήσει.” 

Οι νόμοι από την εποχή της αποικιοκρατίας στην Τανζανία ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία κι έτσι τα LGBT+ άτομα αναγκάζονται να κρύψουν την ταυτότητά τους. Οι gay άνδρες απειλούνται με ποινή φυλάκισης, έως και 30 χρόνια. Επιπλέον, τα κέντρα υγείας δεν παρέχουν περίθαλψη σε άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό του HIV. Το 2016 κατέληξαν περίπου 33.000 Τανζανέζοι, ως αποτέλεσμα παραγόντων, που σχετίζονται με το AIDS.

Επιχείρηση “σκούπα” σε βάρος LGBT ατόμων σε πόλη της Τανζανίας

Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε το πογκρόμ που ανακοίνωσε ο συγκεκριμένος κυβερνήτης και ζήτησε την άμεση διακοπή του. Ο Joan Nyanyuki, περιφερειακός διευθυντής της Αμνηστίας για την Ανατολική Αφρική δήλωσε:

“Είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι η Τανζανία επέλεξε να ακολουθήσει μια τόσο επικίνδυνη πορεία στο χειρισμό μιας ήδη περιθωριοποιημένης ομάδας ανθρώπων. Η ιδέα αυτής της ομάδας καταστολής πρέπει να εγκαταλειφθεί αμέσως, καθώς χρησιμεύει μόνο στην υποκίνηση μίσους μεταξύ των πολιτών» .

Σήμερα, ο κυβερνήτης Paul Makonda δηλώνει ότι σκοπός του δεν είναι να σκοτώσει τα LGBT άτομα, που μένουν στην περιοχή του, αλλά να τα «θεραπεύσει», προσλαμβάνοντας μάλιστα και μία «ομάδα επαγγελματιών» .

https://avmag.gr/97513/97513b/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!