Το σχόλιο του Τραμπ για το ζήτημα ορισμού του φύλου

24/10/2018
από

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επιτέλους, σχολίασε ο ίδιος τα σχέδια την κυβέρνησής του, σχετικά με τον ορισμό του φύλου, κάνοντας σαφή, αυτά που ήδη γνωρίζαμε. Επανέλαβε, ότι η κυβέρνησή του προχωρά, χωρίς να διαψεύσει τίποτε, ενώ ισχυρίστηκε πως οτιδήποτε κάνει, έχει στόχο την προστασία της χώρας.

Παρά την πλειοψηφία του κόσμου, που καταδικάζει μια τέτοια απόφαση, αλλά και την έντονη αντίδραση πολλών φορέων και διάσημων προσωπικοτήτων, σύμφωνα με το Reuters, ο Τραμπ δήλωσε, ότι “Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που συμβαίνουν, αυτήν τη στιγμή, σχετικά με το σεβασμό των transgender ατόμων.” 

Όταν ρωτήθηκε για την καμπάνια στήριξης της LGBT κοινότητας, που είχε εξαγγείλει προεκλογικά είπε: “Προστατεύω όλους. Θέλω να προστατεύσω τη χώρα μας.” 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ορίσει εκ νέου τον όρο «gender» (φύλο), στερώντας, μ΄αυτό τον τρόπο, τα πολιτικά δικαιώματα από τα τρανς άτομα.

Η εκπρόσωπος του Τμήματος Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών δε, δήλωσε ότι το άρθρο των New York Times είναι παραπλανητικό, δεν ήθελε να το σχολιάσει, ενώ έριξε τις ευθύνες στην κυβέρνηση Ομπάμα.

Την ίδια στιγμή η γραμμή στήριξης Trans Lifeline δέχεται δωρεές για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της, καθώς τετραπλασιάστηκαν τα τηλεφωνήματα που δέχεται και διπλασιάστηκαν τα άτομα που καλούν για πρώτη φορά, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Διάσημες προσωπικότητες αντιδρούν στην επίθεση του Τραμπ




Δες και αυτό!