Ο Τραμπ σκοπεύει να επαναπροσδιορίσει τη λέξη «φύλο»

22/10/2018

Μια νέα επίθεση ενάντια στην LGBT+ κοινότητα ετοιμάζει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο να διευρύνει τη δεξιά συντηρητική του βάση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η κυβέρνηση σχεδιάσει να ορίσει εκ νέου τον όρο “gender” (φύλο), στερώντας μ΄αυτό τον τρόπο τα πολιτικά δικαιώματα από τα τρανς άτομα.

Η προηγούμενη κυβέρνηση (Ομπάμα) είχε βασίσει τον όρο αυτόν στον αυτοπροσδιορισμό, “επιτρέποντας” στα ομοσπονδιακά δικαστήρια να αναγνωρίζουν τις διακρίσεις εις βάρος των τρανς ατόμων με βάση το δίκαιο των πολιτικών δικαιωμάτων που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φύλου.

Ο Τραμπ όμως σκοπεύει να ορίσει νομικά το φύλο (gender) ως «μια βιολογική, αμετάβλητη κατάσταση που καθορίζεται από τα γεννητικά όργανα κατά τη γέννηση», στερώντας τη δυνατότητα από τα τρανς άτομα να κάνουν χρήση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας.

“Αυτή η κίνηση είναι μια προσπάθεια να θέσουμε σκληρούς περιορισμούς στη ζωή 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, εγκαταλείποντας ουσιαστικά το δικαίωμά μας στην ίση πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, στη στέγαση, στην εκπαίδευση ή στη δίκαιη μεταχείριση σύμφωνα με το νόμο”, δήλωσε η Mara Keisling, από το Εθνικό Κέντρο για την Ισότητα των Τρανς.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ALU) έχει απειλήσει να κινηθεί νομικά εναντίον της κυβέρνησης αν ισχύουν όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Η είδηση έχει προκαλέσει την αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!