Η  εκπρόσωπος του Τμήματος Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών δήλωσε ότι το άρθρο των New York Times είναι παραπλανητικό και δε θα το σχολιάσει.

Photo by Chip Somodevilla/Getty Images

Σε απάντηση της πρόθεσης της κυβέρνησης Τραμπ να ορίσει νομικά το φύλο (gender) ως «μια βιολογική, αμετάβλητη κατάσταση που καθορίζεται από τα γεννητικά όργανα κατά τη γέννηση» , με αποτέλεσμα να στερείται η δυνατότητα από τα τρανς άτομα να κάνουν χρήση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Caitlin B. Oakley έκανε λόγο για “παραπλανητική ιστορία των New York Times.” 

Photo by Chip Somodevilla/Getty Images

Συγκεκριμένα, αρνήθηκε να σχολιάσει έγγραφα που έχουν διαρρεύσει, ωστόσο, δεν διέψευσε όσα αναμένεται να δρομολογηθούν από την κυβέρνηση Τραμπ σχετικά με τον όρο “φύλο” , ενώ δε δίστασε να πει ότι αυτή η τροπή είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησης του Ομπάμα.

Ο ευρύτερος ορισμός της διοίκησης Ομπάμα για το “φύλο” επιβλήθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο σε εθνικό επίπεδο τον Δεκέμβριο του 2016 κι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν άσκησε έφεση. Το δικαστήριο αυτό διαπίστωσε ότι ο κανονισμός της διοίκησης Ομπάμα ήταν υπερβολικά μεγάλος κι ήταν ασυμβίβαστος με το κείμενο του άρθρου ΙΧ του νόμου του 1972, που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φύλου.”