Άγρια δολοφονία 15χρονου LGBTI νεαρού στο Ιράκ

11/10/2018
από

Τα τελευταία λόγια του Hamoudi Al Mutairi από το Ιράκ ήταν «θέλω να δω τη μαμά μου» λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο οδόστρωμα.

Στο Ιράκ, μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας δολοφονήθηκαν άγρια δύο νεαρά LGBTI άτομα, σύμφωνα με τοπική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κι οι δύο δολοφονίες είναι ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον μελών της LGBTI κοινότητας, αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου, που δημοσίευσε η τοπική οργάνωση IraQueer.

Ο Hamoudi Al Mutairi μαχαιρώθηκε θανάσιμα στην περιοχή Zaafaraniyah της Baghdad την περασμένη Κυριακή (7 Οκτωβρίου).

Άλλο ένα θύμα, που ζητήθηκε από τον σύντροφό του να μην αποκαλυφθεί δημόσια η ταυτότητά του, δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι στην πόλη Kirkik την περασμένη Δευτέρα (8 Οκτωβρίου).

Το ιδρυτικό μέλος της IraQueer με το όνομα Amir Ashour, δήλωσε στην Gay Star News, ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι φίλοι και οι οικογένειες των θυμάτων να δικαιωθούν.

Σκοτωμοί γίνονται κάθε χρόνο, είπε, και κανένας ποτέ δεν έχει τιμωρηθεί, επειδή σκότωσε έναν LGBTI άνθρωπο:

“Αυτές οι επιθέσεις έχουν μοναδικό στόχο την απομόνωση της LGBT+ ταυτότητας από την Ιρακινή ταυτότητα” , είπε o Amir Ashour και πρόσθεσε: “Θέλουν να συνεχίσουν να μας σκοτώνουν και ως τώρα, τόσο οι τοπικές όσο κι οι διεθνείς κυβερνήσεις, έχουν αποτύχει στο να μας προστατεύσουν.” 

Ένα βίντεο που ανέβηκε στο youtube δείχνει τον Al Mutairi να βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος και να αιμορραγεί από την κοιλιά.

“Θέλω να δω τη μαμά μου, πριν πεθάνω” , είπε, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Από αναφορές μαθαίνουμε ακόμη ότι ήταν 15 ετών.

Όσον αφορά στο δεύτερο περιστατικό του πυροβολισμού αναφέρεται ότι ο δράστης είπε πριν επιτεθεί: “Θα καθαρίσω την πόλη μου” !

Περισσότερα από 220 LGBTI άτομα δολοφονήθηκαν στο Ιράκ το 2017, σύμφωνα με την IraQueer.




Δες και αυτό!