Ο Τραμπ κόβει τη visa στους ομόφυλους συντρόφους διπλωματών

02/10/2018
από
Miniature rainbow flags are offered during the UN GLOBE event celebrating first time on the International Day against Homophobia and Transphobia (IDAHOT), on May 17, 2018, at United Nations Office in Nairobi, Kenya. - UN GLOBE is a staff group representing lesbian, gay, bisexual, transgender, and inter-sex staff members of the UN and its peacekeeping operations. (Photo by Yasuyoshi CHIBA / AFP) (Photo credit should read YASUYOSHI CHIBA/AFP/Getty Images)

Η διοίκηση του Τραμπ κόβει τη visa στους ομόφυλους συντρόφους των διπλωματών και των υπαλλήλων των Ηνωμένων Εθνών, που έχουν έδρα τις ΗΠΑ. Οι υπάλληλοι που διπλωματικού σώματος καλούνται είτε να παντρευτούν είτε να αποχωρήσουν, μέχρι και το τέλος του 2018.

Photo credit should read YASUYOSHI CHIBA/AFP/Getty Images

Αποστολή των ΗΠΑ, με σχετικό σημείωμα στις 12 Ιουλίου, ανέφερε ότι: “Σύμφωνα με την πολιτική του κρατικού μηχανισμού, οι σύντροφοι, που συνοδεύουν τα μέλη μόνιμων αποστολών, ή επιδιώκουν να ενταχθούν σ’ αυτές, πρέπει γενικά να είναι παντρεμένοι για να είναι επιλέξιμοι” , ώστε να πάρουν διπλωματική visa.

Η νέα πολιτική θα επιβάλει υπερβολικές δυσχέρειες στα ομόφυλα ζευγάρια, από χώρες, που ποινικοποιούν τους ομόφυλους γάμους.

Η Σαμάνθα Πάουερ, πρώην πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών, κατήγγειλε τη νέα πολιτική στο Twitter ως “άσκοπα σκληρή και φανατισμένη” :

Η διοίκηση του κράτους δε θα αφήνει πλέον τους ομόφυλους συντρόφους των υπαλλήλων του ΟΗΕ να αποκτούν βίζα, εκτός κι αν είναι παντρεμένοι“, ανέφερε με tweet, σημειώνοντας ότι “μόνο το 12% των κρατών-μελών του ΟΗΕ επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Τον Ιούλιο, η αποστολή των ΗΠΑ απέστειλε διπλωματικές διακηρύξεις στα Ηνωμένα Έθνη και στους εκπροσώπους των διπλωματικών αποστολών, εξηγώντας τη νέα πολιτική, η οποία αντέστρεψε την απόφαση της, τότε, Υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, να χορηγεί visa στους συντρόφους διπλωματών, στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δε θα εκδώσει G-4 visa σε ομόφυλους συντρόφους διπλωματών” εξήγησε ο επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού των Ηνωμένων Εθνών σε σημείωμα που διανεμήθηκε στο προσωπικό τον περασμένο μήνα: “Από την 1η Οκτωβρίου 2018, οι ομόφυλοι σύντροφοι των νεοαφιχθέντες υπαλλήλων θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό γάμου, για να δικαιούνται G-4 visa, ή να ζητήσουν αλλαγή .

Σήμερα, υπάρχουν τουλάχιστον 10 υπάλληλοι των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι θα πρέπει να παντρευτούν μέχρι το τέλος του έτους, για να μπορέσουν να επεκτείνουν visa οι σύντροφοί τους. Η νέα πολιτική δημιουργεί ορισμένους κινδύνους για τα ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με τον Αλφόνσο Ναμ, πρόεδρο της U.S. Globe, του οργανισμού υπεράσπισης του LGBTI προσωπικού.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!