Σε νομοσχέδιο για εξωσωματική σε ομόφυλα ζευγάρια προχωρά η Γαλλία

26/09/2018
από
Amandine Giraud and her wife Laurene Corral pose with their children Makenzy and Leandre conceived with fertility assistance during an interview with Reuters in Paris, France, September 25, 2018. REUTERS/Christian Hartmann

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής της Γαλλίας αναφέρει, ότι η ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή χρειάζεται να είναι διαθέσιμη για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά για τις ελεύθερες γυναίκες, που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί.

Η Amandine Giraud κι η σύζυγός της Laurene Corral με τα παιδιά τους Makenzy και Leandre, κατά τη διάρκεια συνέντευξής τους από το Reuters στο Παρίσι, Γαλλία, 25 Σεπτεβρίου, 2018. REUTERS/Christian Hartmann.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν, υποστηρίζει την επέκταση του δικαιώματος στην εξωσωματική γονιμοποίηση σε όλους, όμως, ζήτησε τη γνωμοδότηση της εν λόγω Επιτροπής ενόψει της θέσπισης της σχετικής νομοθεσίας.

Η Επιτροπή είχε ήδη αποφανθεί από το 2017 υπέρ και σήμερα, απλά, επιβεβαίωσε τη θέση της, τονίζοντας ότι προκαλεί τεράστια “οδύνη” το να μην έχει τη δυνατότητα κάποιο άτομο να αποκτήσει παιδί κι αυτό οφείλεται να «ληφθεί υπόψη» .

Η γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει μέχρι το τέλος του έτους το νομοσχέδιο, ενώ η συζήτηση στο κοινοβούλιο θα ξεκινήσει αρχές του 2019.




Δες και αυτό!