Ο πρώτος ομόφυλος γάμος στην ευρύτερη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

24/09/2018
από

Για τον λόρδο Ιβάρ Μαουντμπάττεν , διαζευγμένο πατέρα τριών παιδιών, ο δρόμος προς την ευτυχία είχε πολλά εμπόδια. Τελικά, χώρισε και παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς του.

Το Σάββατο που μας πέρασε (22/09/18) ο λόρδος Ιβάρ του Οίκου του Μαουντμπάττεν, Βρετανός αριστοκράτης, που ο πατέρας του είναι 3ος ξάδελφος της βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισάβετ Β΄ σχεδόν δύο χρόνια μετά το coming out του ως gay, παντρεύτηκε τον σύντροφό του και εκλεκτό της καρδιάς του.

Ο Ιβάρ κι ο σύντροφός του Τζέιμς Κόυλ αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης, παρουσία εξήντα μελών της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων και των τριών κοριτσιών του, καθώς και φίλων.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένας γάμος μεταξύ ενός ομόφυλου ζευγαριού στην ευρύτερη βασιλική οικογένεια.

Πριν από 24 χρόνια, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ήταν παρούσα στον πρώτο ετερόφυλο γάμο του Ιβάρ, με την πρώην σύζυγό του Πέννυ στο Έσσεξ.

Στον δεύτερο γάμο φαίνεται ότι δεν υπήρχε κάποια εκπροσώπηση από το παλάτι, η τελετή έγινε στην έπαυλη της οικογένειας του λόρδου και της Λαίδης Μαουντμπάττεν, εκεί οπού μεγάλωσαν τα παιδιά τους, λίγο πιο έξω από το Ντέβον, όπου γιόρτασαν το γεγονός με μία πλούσια δεξίωση στους πορτοκαλεώνες.

Οι ευχές για την νέα, εκτεταμένη οικογένεια του Ιβάρ, έφτασαν μαζί με τα πιο θερμά συγχαρητήρια από τον καλό του φίλο πρίγκηπα Έντουάρντ και την μεγάλη του κόρη του, Λαίδη Λουίζ, της οποία ο Ιβάρ είναι νονός.

Ο Έντουαρντ κι η Σόφι γνώριζαν για το γεγονός, αλλά, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να παρευρεθούν. “Το πρόγραμμά τους ήταν κλεισμένο από καιρό και δεν ήταν διαθέσιμοι” , ανέφερε ο Ιβάρ, “αλλά λατρεύουν τον Τζέιμς.”

Το ζευγάρι έχει αποφασίσει να κάνει ταξίδι του μέλιτος είτε στην Ελλάδα είτε στην Κροατία, αλλά θα το προγραμματίσουν αργότερα μέσα στην χρονιά.

Ο Ιβάρ χώρισε με την Πέννυ το 2011. Δύο χρόνια αργότερα μίλησε ανοιχτά για τις σκέψεις που είχε ήδη από τότε που ήταν 17 ετών σχετικά με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Γνώριζε από πολλή νεαρή ηλικία ότι είναι bi.

“Η Πέννυ το γνώριζε από πριν παντρευτούμε… ότι η έλξη που αισθάνομαι έχει δύο διαδρομές. Με καταλάβαινε και πάντοτε θα της είμαι ευγνώμον.” 

Τελικά, έκανε coming out το 2014, όταν γνώρισε τον Τζέιμς.

Αυτό δεν κλόνισε την καλή σχέση του με την πρώην σύζυγός του, λαίδη Πέννυ, ίσα ίσα που την δυνάμωσε. Το ίδιο έγινε και με τις κόρες του Έλλα, 22 ετών και Άλιξ 20 ετών και Λούλι 16 ετών.




Δες και αυτό!