Καθολικός ιερέας συντόνισε τελετή καύσης της σημαίας υπερηφάνειας

17/09/2018
από

Καθολικός ιερέας έσκισε κι έκαψε τη σημαία του ουράνιου τόξου, παρόλο, που είχε σαφείς οδηγίες από την αρχιεπισκοπή του να μην το κάνει.

Το περιστατικό συνέβη σε ιδιωτική τελετή στο Σικάγο, προγραμματισμένη ειδικά για την καταστροφή και καύση της σημαίας υπερηφάνειας, που βρισκόταν μέσα στην εκκλησία της ενορίας της Ανάστασης, που υπερασπίζεται τα LGBTQI+ δικαιώματα.

Η τελετή είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου, στη γιορτή των Αγίων Μιχαήλ. Γαβριήλ και Ραφαήλ, αλλά η αρχιεπισκοπή του Σικάγου,μετά από καταγγελίες ακτιβιστών, διέταξε τον πάτερ Paul Kalchik να μην το κάνει.

Στην ανακοίνωση της τελετής ανέφεραν:

Δε μπορούμε να αφήσουμε τα τρέχοντα προβλήματα να μας κρατήσουν πίσω από την αποστολή μας, να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους κοντά στον Κύριο, ούτε θα έπρεπε να υπερισχύουν οι σύγχρονες αντιλήψεις, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, τα δικαιώματα των LGBT ατόμων, ή ακόμη και τα θέματα μετανάστευσης. Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στη γιορτή των Αγίων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ, θα κάψουμε μπροστά στην εκκλησία τη σημαία του ουράνιου τόξου, που δυστυχώς κρέμεται στο ιερό μας» .

Η αρχιεπισκοπή του Σικάγου ανέφερε ότι ο ιερέας είχε συμφωνήσει να μην προχωρήσει με τα σχέδιά του.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο ιερέας συμφώνησε να μην προχωρήσει σε αυτές τις δραστηριότητες” , ανέφερε η διευθύντρια επικοινωνίας της αρχιεπισκοπής, Anne Mascelli, στην LGBT+ εφημερίδα του Σικάγου, Windy Times.

Ωστόσο, ο πάτερ, με την υποστήριξη κάποιων μελών της εκκλησίας πήραν τα πράγματα στα χέρια τους.

Τελικά, έσκισαν κι έκαψαν τη σημαία υπερηφάνειας σε μια ιδιωτική τελετή, στην οποία παρέστησαν μέλη της τοπικής εκκλησίας.




Δες και αυτό!