Femme-φοβικό παραλήρημα από τον ιδιοκτήτη του XXL Club του Λονδίνου

11/09/2018
από

Ο ιδιοκτήτης του club ανέβασε ένα απίστευτα femme-ομοβικό post: “Θέλεις να φορέσεις τακούνια; Δοκίμασε να σπρώξεις ένα στον κ#$@ σου.

Σε απίστευτο femme-φοβικό παραλήρημα ξέσπασε στο Facebook, ο ιδιοκτήτης του club XXL του Λονδίνου, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να βρίσκεται σε διαμάχη με τους πελάτες του, αλλά και με γνωστές drag queens και χορευτές, που έχουν δουλέψει στο μαγαζί του.

Πρώτα, απαγόρευσαν την είσοδο σε άνδρα, που φορούσε τακούνια. Μετά, ο ιδιοκτήτης του club, Mark Ames, έγραψε:

“Θέλεις να φορέσεις τακούνια; Δοκίμασε να σπρώξεις ένα στον κ#$@ σου και το άλλο βάλτο στο στόμα σου, αυτά τα δύο είναι λιγότερο προσβλητικά πράγματα στον κόσμο μου […] αλλιώς φύγε κι εσύ, κι όποιες άλλες υποομάδες ή άτομα, έξω.

Το XLL είναι για άνδρες που θέλουν άντρες! Δε δίνω δεκάρα για το περιστατικό ή για τη σημερινή, όπως λέγεται, κοινότητα ή κοινωνία.” 

Μετά από λίγο το έσβησε, αλλά κάποια άτομα είχαν προλάβει να βγάλουν screenshot:

Μετά από αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, πολλά μέλη της LGBTI κοινότητας μίλησαν για ξεκάθαρη femme-φοβία. Η πιο έντονη αντίδραση ήρθε από τη drag queen, Mary Poppers, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Joao Caldas:

«Τα λόγια ανθρώπων σαν αυτόν [ιδιοκτήτη του club] που κυριολεκτικά εξαπλώνουν το μίσος τους, αγγίζουν ένα νεύρο μέσα μου. Το Drag για μένα είναι εκ φύσεως πολιτικό και το έργο μου είναι εγγενώς πολιτικό, είναι πολύ κοντά σε όσα αισθάνομαι, πιστεύω και προσπαθώ να αγωνίζομαι στην καθημερινότητά μου. Γι’ αυτό βρήκα τα λόγια του τόσο βλάσφημα, που κατέληξα να σκέφτομαι ότι εάν μαζευόμαστε αρκετοί άνθρωποι, θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε αυτό το μίσος με διάλογο και ενημέρωση» .

Έτσι, αποφασίστηκε να γίνει μία διαμαρτυρία, όπου όλα τα άτομα θα φέρουν ρούχα και αξεσουάρ, που απαγορεύονται μέσα στο XXL club, όπως περούκες, τακούνια, κ.α., γιατί όπως λέει κι η Mary χρειάζεται με κάποιον τρόπο, ο κόσμος να καταδείξει την υποκρισία του σ’ όλο αυτό:


«Ως καλλιτέχνιδα μπορώ να πληρώνομαι για να πάω εκεί και να κουνάω τον κώλο μου γύρω-γύρω, αλλά δε μπορώ να κάνω το ίδιο ως πελάτης κι αυτό με βάζει σε μια θέση, όπου θεωρούμαι έκτρωμα. Είμαι απλώς ένα πράγμα, που διασκεδάζει τους ανθρώπους, αλλά δεν είμαι άξια των υπηρεσιών τους. Αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό.” 

Ο Gerrard Woodward, χορευτής και μοντέλο, που έχει εργαστεί στο club αρκετές φορές, έγραψε στο Instagram, ότι είναι ευγνώμων για τη δουλειά, που του έχει προσφέρει το club στο παρελθόν, αλλά «κάθε άτομο εκεί έξω ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να αντιμετωπίζεται ισότιμα» .

Μία άλλη drag queen, η Myra Dubois απέσυρε το show της από το club, μετά τα σχόλια του ιδιοκτήτη.

Η Mary Poppers σημειώνει ακόμη ότι:

«Δε λέω σε κανέναν να μην πάει στο XXL, λέω απλά στους ανθρώπους ότι υποστηρίζουν αυτό το άτομο. Θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε αυτό το άτομο ή όχι; Θέτω απλά το ερώτημα. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να θέτουμε αυτά τα ερωτήματα, σχετικά με το τι κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή με τον χρόνο και τα χρήματά μας και τι αντιπροσωπεύουμε για την κοινότητα. Γι ‘αυτό, είμαστε 200% αντίθετοι με όσα είπε αυτό το άτομο: είμαστε η κοινότητα, είμαστε ενωμένοι, σε ακούμε – και δεν είναι οκ [όσα λες]» .




Δες και αυτό!