Η Maddie αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη που έμενε με την οικογένειά της, γιατί ως τρανς μαθήτρια δέχτηκε απειλές από τους ίδιους τους γονείς των συμμαθητριών και συμμαθητών της.


Ένα ολόκληρο σχολικό συγκρότημα έκλεισε, όταν γονείς απείλησαν το τρανς κορίτσι με ευνουχισμό και ξυλοδαρμό, επειδή χρησιμοποίησε τις τουαλέτες των κοριτσιών.

Τα τρομακτικά μηνύματα, τα οποία αναφέρονται στη 12χρονη Maddie δημοσιεύθηκαν σε μια κλειστή ομάδα του Facebook για γονείς σπουδαστών στην Οκλαχόμα, αλλά λίγες ώρες αργότερα κατέκλυσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κάποιος πατέρας έγραψε: «Αν αυτός θέλει να είναι γυναίκα, κάντε τον γυναίκα. Ένα καλό κοφτερό μαχαίρι θα κάνει τη δουλειά πολύ γρήγορα.” 

Γονείς απειλούν να ευνουχίσουν ένα τρανς κορίτσι στην Οκλαχόμα

“Ποιος θα το έκανε αυτό σε ένα 12χρονο;” 

Το γεγονός έκανε τον γύρο του κόσμο και συγκεντρώθηκαν χρήματα για να βοηθήσουν αρχικά την οικογένεια της Maddie να μετεγκατασταθεί σε άλλη περιοχή, όπου θα ζήσουν με ασφάλεια.

Το κορίτσι μίλησε σε συνέντευξη που έδωσε για το Vice News, όπου για πρώτη φορά δημόσια χρησιμοποιεί το όνομα Maddison Kleeman Rose.

Η μητέρα της, Brandy Jay Rose, εξήγησε ότι η Maddie ζούσε ως κορίτσι, χωρίς κανένα πρόβλημα, μέχρι που βγήκαν στην επιφάνεια κάποια παλιά αρχεία του σχολείου, όταν είχε καταγραφεί ως αγόρι: “Εκείνη την περίοδο επικοινώνησαν μαζί μας και μας είπαν ότι δε θα μπορεί πλέον χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των κοριτσιών. Από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιεί τις τουαλέτες του διδακτικού προσωπικού.”  

Στο μεταξύ, οι φήμες διαδόθηκαν γρήγορα σε όλη την πόλη για την Maddie – συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού, όπου η Maddie κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και προσβολές ενός “πλήρως ανεπτυγμένου ενήλικα άνδρα” στον χορό Μπαμπά-Κόρης. Ο ίδιος άνθρωπος δημοσίευσε αργότερα το τρανσφοβικό και απειλητικό   μήνυμα  στο Facebook, που οδήγησε την οικογένειά της στο να προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του.

“Δε θα με ρίξουν κάτω!” 

Ο διευθυντής του σχολείο Rick Beene υπερασπίστηκε τις ενέργειες του σχολείου λέγοντας τα εξής:

“Τι να πεις σε μια μητέρα που λέει: “Δε θέλω την κόρη μου σε μια τουαλέτα όπου κάποιος έχει … ξέρετε, που είναι διαφορετικού φύλου” ; Έχουμε μια πλευρά που λέει ότι τα τρανς παιδιά που φοιτούν στο σχολείο είναι αυτό που λένε ότι είναι κι αυτό ακούγεται καλό. Έχουμε, όμως και μια άλλη πλευρά, κι αυτή είναι η πλειοψηφία, που λέει ότι δε θέλω το παιδί μου σε μία τουαλέτα με κάποιον του αντίθετου φύλου.”  

Ακούγοντας κανείς τη Maddie καταλαβαίνει πόσο γενναία είναι:

“Δε με νοιάζει. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι ηλίθια πράγματα. Οι απειλές κι αυτά είναι ηλίθια. Ποιος θα το έκανε αυτό σε ένα 12χρονο; Το κάθε άτομο είναι διαφορετικό. Κανένα δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο. Όλα είμαστε διαφορετικά και μοναδικά και ξεχωριστά με τον δικό μας τρόπο. Κάποιοι ενήλικες εκεί έξω το καταλαβαίνουν, αλλά δεν το στηρίζουν, κι αυτή είναι η επιλογή τους. Μπορούν να έχουν μίσος και να προσβάλλουν, γι’ αυτό, αλλά δε θα με ρίξουν κάτω.”