13 LGBΤQ χαρακτήρες της Μarvel που θα θέλαμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη

30/08/2018

Είναι παντού. Στον κινηματογράφο, στο Netflix και κυρίως στις καρδιές μας. Οι ήρωες της Marvel έχουν μπει δυναμικά και στη δική μας διάσταση, ξεχνώντας όμως τους LGBT+ της παρέας. Εμείς συγκεντρώσαμε 13 απ΄αυτούς τους χαρακτήρες της Marvel που θα θέλαμε να δούμε σύντομα στις οθόνες (μικρές και μεγάλες).

Northstar

Από τους λίγους (και πρώτους) ανοιχτά gay χαρακτήρες στην ιστορία της αμερικανικής κομικογραφίας. Ο Northstar είναι ένας μεταλλαγμένος που έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει σε μεγάλες ταχύτητες, να πετά και na εκτοξεύει ισχυρές ακτίνες. Ο γάμος του με τον Kyle Jinadu στο Astonishing X-Men #51 (Ιούνιος 2012) ήταν ο πρώτος gay γάμος στα (mainstream) κόμικς. Πόσο θα θέλαμε να το δούμε αυτό και στον κινηματογράφο…

Angela

Η – για πολλά χρόνια χαμένη – αδερφή του Thor, Angela, είναι μια αθάνατη Ασγκαρντιανή και κυνηγός επικηρυγμένων με υπερφυσικές δυνάμεις (πετά, τρέχει, βαράει κλπ). Όταν η ίδια κατάφερε να σώσει την καλύτερή της φίλη, Sera, από την Hel oι δυο τους ανέπτυξαν μια ιδιαιτέρως ρομαντική σχέση.

Sera

H Sera είναι πρώην πολεμίστρια της Heven και καλύτερη φίλη / σύντροφος της Angela. Είναι άτρωτη, με μεγάλη δύναμη ως μάγισσα. Ο χαρακτήρας της είναι αξιοσημείωτος ως μια από τις πρώτες τρανς -μη λευκές- γυναίκες στον κόσμο των κόμικς.

Moondragon

Η Moondragon είναι ανοιχτά bisexual, με τηλεπαθητικές δυνάμεις και γνώσεις στις πολεμικές τέχνες. Στα κόμικς έχει κάνει σχέσεις με τον Daredevil, τον Thor, τη Marlo Chandler και τη Phyla-Vell. Είναι επίσης η κόρη του Drax του καταστροφέα. Στο Marvel Cinematic Universe, έχει δολοφονηθεί (μαζί με τη μητέρα της) από τον διαγαλαξιακό τιτάνα Thanos, αλλά δεν θα αποκλείεται μια δραματική επιστροφή.

Iceman

Έχουμε ήδη δει ήδη μια κινηματογραφική εκδοχή του Iceman, με το πρόσωπο του Shawn στη σειρά ταινιών X-Men. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Πέρυσι, στη σόλο του σειρά (κόμικ) τον είδαμε να αποδέχεται στην ομοφυλοφιλία του και να μάχεται με μερικούς από τους μεγαλύτερους κακοποιούς της Marvel.

America Chavez

Πρόκειται για τον πρώτη Λατίνα LGBT+ ηρωίδα της Marvel. Έχει υπεράνθρωπη δύναμη και ταχύτητα. Μπορεί να πετά ενώ μπορεί να ανοίξει πύλες και να ταξιδέψει σε άλλες πραγματικότητες.

Hulking & Wiccan

Συχνά αναφέρονται ως το πιο γνωστό gay ζευγάρι της Marvel, έχοντας λάβει τις καλύτερες κριτικές για την (θετική) αναπαράσταση της ομόφυλης σχέσης και της διαφορετικότητας. Ο Hulikg – ένα Kree/Skrull υβρίδιο – έχει μεγάλη δύναμη αλλά και τη δυνατότητα να αλλάζει μορφές. Ο Wiccan μπορεί να αλλοιώνει την πραγματικότητα, να τηλεμεταφέρεται, να μετακινεί πράγματα με τη δύναμη του μυαλού του κλπ.

Destroyer

Έχοντας λάβει τον ίδιο σούπερ ορό με τον Captain America, ο Destroyer έχει υπεράνθρωπη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή αντανακλαστικά κλπ. Είχε επίσης σχέση με τον Brian Falsworth, τον (δεύτερο) Union Jack.

Aneka and Ayo

Μέλη της Dora Milaje, η Aneka και η Ayo είναι δύο δυνατές πολεμίστριες, γνωστές ως το πιο δυναμικό λεσβιακό ζευγάρι της Wakanda. Αν και η ρομαντική τους ιστορία είχε αποτυπωθεί σε κάποιες από τις σκηνές του Black Panther, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μην τις προβάλλουν προκαλώντας τις αντιδράσεις των φανς.

Deadpool

Εντάξει έχουμε δει ήδη δύο ταινίες μ΄αυτόν εδώ τον ήρωα. Αλλά πείτε μου είναι αρκετό; Δε θα ησυχάσουμε μέχρι να δούμε τον πραγματικό pansexual Deadpool να την πέφτει στον Spiderman ή τον Thror. Φανταστείτε μόνο μια σκηνή με τον Ryan Reynolds να φλερτάρει με τον Chris Hemsworth και τον Tom Holland.

Daken

Ο γιος του Wolverine έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο σέξι χαρακτήρες στα κόμικς. Με δεξιότητες όπως ο πατέρας του, ο Daken είναι ανοιχτά bisexual με πολλές μάλιστα επιτυχίες!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!