Δείτε αυτό το coming-out ενός μαθητή στην τελετή της αποφοίτησή του

28/08/2018
από

Ο 18χρονος Shankar Lal είχε σχεδιάσει να κάνει coming out την ημέρα της αποφοίτησής του από το Media Arts & Music program του Hillcrest Λυκείου της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Ιούνιο.

Θυμάμαι ότι είχα πάει για ψώνια στα Target και είδα όλα αυτά τα αντικείμενα με θέμα το pride” δήλωσε στο Buzzfeed News. “Τότε σκέφτηκα: “Δε θα ήταν εξωφρενικό να εμφανίσω μία σημαία ουράνιου τόξου την ημέρα της αποφοίτησής μου;” δήλωσε ακόμη.

Κι αυτό έκανε!

Όταν ακούστηκε το όνομά του, ο Lal εμφάνισε μέσα από την τήβεννο τη σημαία του ουράνιου τόξου και το κοινό ξετρελάθηκε τόσο, που εξέπληξε ακόμη και τον ίδιο.

“Θυμάμαι ότι περπατούσα στη σκηνή με τη σημαία στους ώμους μου και ξαφνικά όλοι άρχισαν να πανηγυρίζουν για μένα. Θυμάμαι τον διευθυντή και τους καθηγητές μου να μου λένε ότι είναι περήφανοι για μένα. Υπήρχε τόση πολλή αγάπη στο δωμάτιο. Ήταν καταπληκτικό. Ακόμη και στα social media, δέχτηκα τόση πολλή αγάπη και στήριξη. Το να κάνω coming out στην αποφοίτησή μου ήταν κυριολεκτικά μία από τις πιο περήφανες στιγμές της ζωής μου.” 

Δείτε το βίντεο:

Ακόμη κι οι γονείς του Lal, στους οποίους είχε μιλήσει λίγους μήνες νωρίτερα, ενέκριναν τη στάση του. “Μετά την τελετή αποφοίτησης η μητέρα μου μου έδωσε μία μεγάλη αγκαλιά και μου είπε πόσο περήφανη είναι για μένα.” 

Ήταν ένα ταξίδι μαζί με την οικογένειά του, κι ο Lal δε θα το είχε κάνει με άλλον τρόπο:

Προσέγγισα την κατάσταση ως μία ευκαιρία για να τους εκπαιδεύσω, εξήγησε ο ίδιος και πρόσθεσε: Προσπάθησα όσο καλύτερα μπορούσα να τους διδάξω για τα LGBT άτομα και για τον πολιτισμό. Τώρα έχουν μάθει να αποδέχονται περισσότερο και να είναι υποστηρικτικοί.” 

Ο Lal ελπίζει το δικό του coming out να εμπνεύσει κι άλλα παιδιά:

“Το να είσαι στη ντουλάπα είναι τόσο σκοτεινή και μοναχική εμπειρία. Θέλω ο κόσμος να δει μία θετική ιστορία coming out – Εύχομαι να νιώσουν ενδυνάμωση και έμπνευση για να ζήσουν τη δική τους αλήθεια.”




Δες και αυτό!